Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Edmonton Oilersin saksalaissentteri pokkasi isoimmat NHL-palkinnot - "Vaihtaisin nämä sekunnissa Stanley Cupiin"

22.9.2020 - 06:40:10


Edmonton Oilersin keskushyökkääjä Leon Draisaitl teki tuplasti saksalaishistoriaa jääkiekon NHL-liigassa maanantaina. Draisaitl nappasi kaksi arvostettua palkintoa.

Draisaitl valittiin toimittajien äänestyksessä NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi (Hart Trophy). Hän on ensimmäinen saksalaispelaaja, joka on pokannut Hart Trophyn.

- Tämä on iso kunnia. Jääkiekkomme paranee kovasti Saksassa ja me tuotamme enemmän ja enemmän pelaajia, joten toivottavasti tämä antaa lapsille lisää iloa jääkiekon pelaamiseen ja saa heidät aloittamaan jääkiekon muiden lajien sijaan, Draisaitl sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Hart-äänestyksessä toiseksi sijoittui Colorado Avalanchen keskushyökkääjä Nathan MacKinnon ja kolmanneksi New York Rangersin laitahyökkääjä Artemi Panarin.

- Tämä on mukava henkilökohtainen palkinto, mutta mikään ei mene Stanley Cupin edelle. Se taitaa olla sama juttu jokaiselle pelaajalle tässä liigassa. Jos voisin vaihtaa nämä kaksi palkintoa Stanley Cupiin, niin tekisin sen sekunnissa. Tämä on mukava päivä. Olen ylpeä ja iloinen. Mutta loppujen lopuksi tavoitteeni on voittaa Stanley Cup, Draisaitl kertoi.

Draisaitl nappasi myös pelaajayhdistyksen parhaan pelaajan palkinnon (Ted Lindsay Award) ensimmäisenä saksalaisena.

- Tämä merkitsee paljon. On hekilökohtaisesti tärkeää tietää miten pelaajat, joita vastaan pelaa ja taistelee joka ilta, näkevät ja arvostavat sinua, Draisaitl sanoi.

Myös Ted Lindsay -palkinnossa Draisaitlin kovimmat kilpakumppanit olivat MacKinnon ja Panarin.

Draisaitl oli saanut jo aikaisemmin Art Ross Trophyn, joka annetaan NHL:n runkosarjan pistepörssin voittajalle. Hän kirjautti 71 ottelussa 43+67=110 pistettä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!