Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lähes 40 vuotta sitten laadittu nerokas NHL-sopimuspykälä on nyt Dallas Starsin onni

21.9.2020 - 21:01:00


Rick Bowness ei lyönyt koskaan pelaajana läpi NHL:ssä, mutta nyt hän on kolmen otteluvoiton päässä Stanley Cupin mestaruudesta.

Bownessin valmentama Dallas Stars voitti Stanley Cupin ensimmäisessä loppuottelussa Tampa Bay Lightningin maalein 4-1. Luotsi muistelee hetkeä, jolloin hän jätti pelikentät – vain 28-vuotiaana.

- Halusin pysyä pelissä mukana. Tiesin jo 25-vuotiaana, että kulkisin NHL:n ja AHL:n väliä. Jos haluaisin pysyä pelissä kauan, olisi minun valittava valmentaminen. En ollut hyvä luistelija, mutta pelasin vastuullisesti puolustuksessa. Sen ansiosta pystyin roikkumaan mukana, Bowness virnisti välipäivän lehdistötilaisuudessa.

- Minulla oli intohimo jatkaa jääkiekkoilussa. Yritin oppia toisilta pelaajilta ja toisilta valmentajilta. Kun tein viimeisen pelaajasopimuksen (80-luvun alussa), neuvottelin siihen pykälän, että jos minua ei tarvita pelaajana, siirryn valmennukseen, muisteli Bowness.

Bowness pelasi NHL:ssä hyökkääjänä 173 ottelua ja viisi Stanley Cupin pudotuspeliottelua. Viimeisen kautensa hän pelasi alkuperäisen Winnipeg Jetsin (nyk. Arizona Coyotes) vahvuudessa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

La Ligassa vaihtui kärkijoukkue

25.10.2020 23:50:12