Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Montrealin valmentaja kehuu Kotkaniemien kypsyyttä - "Kukaan ei halua farmiin, mutta hän oppi siitä"

15.8.2020 - 08:00:37


Jesperi Kotkaniemi on ollut yksi jääkiekon NHL-liigan pudotuspelikesän positiivisista suomalaisyllättäjistä. Kotkaniemi maalasi perjantaina kahdesti, kun Montreal jyräsi aikaisemmin tappioitta liidelleen Philadelphia Flyersin 5-0.

Kotkaniemi, 20, pelaa toista vuottaan NHL:ssä. Montreal lähetti hänet farmiin helmikuun alussa, missä nuori suomalainen sai pernavamman ja kauden piti olla paketissa. Koronatauko NHL-kaudessa toi Kotkaniemelle kuitenkin lisää toipumisaikaa ja nyt mies painaa täysillä NHL:n pudotuspeleissä.

- Kaikki kunnia "KK:lle" (Kotkaniemi). Kukaan ei halua mennä farmiin, nämä ovat ylpeitä pelaajia. Mutta hän meni ja oppi siitä. Se osoittaa kypsyyttä, perjantaina Montrealin käskyttäjänä toiminut Kirk Muller kehui seuran verkkosivuilla.

Muller tuurasi päävalmentaja Claude Julienia, joka joutui sairaalaan rintakipujen takia keskiviikona. Julien on sittemmin päässyt sairaalaasta operaation jälkeen ja lepää kotonaan.

- Tämä on todella kova liiga. Nuorten täytyy oppia muutamia asioita. Mutta se (farmiaika) teki hänestä paremman pelaaja ja sen huomaa: hän on nopeampi, hän on vahvempi ja se näkyy hänen pelissään. Hänellä on ollut todella iso panos joukkueessamme sen jälkeen, kun tulimme Torontoon (Itäisen konferenssin pelipaikka pudotuspeleissä), vuonna 1993 Canadiens-paidassa pelaajana Stanley Cup -mestaruuden voittanut Muller jatkoi.

Kotkaniemellä on nyt kasassa neljä osumaa. Sillä irtoaa Montrealin sisäisen maalipörssin kärkipaikka ja koko NHL-listalla se tuo jaetun kolmannen sijan.

Kotkaniemi luisteli perjantaina yhdessä Max Domin ja Jonathan Drouinin kanssa. Domi kirjautti tehot 0+3.

- Ei se ole mikään salaisuus, Jo (Drouin) ja minä olemme läheisiä ja vietämme paljon aikaa yhdessä kaukalon ulkopuolella. Me rakastamme pelata yhdessä. KK oli loistava. Kun meidän neljä ketjua rullaavat tuolla tavalla, niin meitä vastaan on todella vaikea pelata, Domi hehkutti.

Montreal tasoitti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjan voitot 1-1:een. Canadiens ja Flyers kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina. Jatkoon pääsee neljällä voitolla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!