NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

NHL:n tämän vuoden ykkösvaraukselle lähes kaikki on hieman erilaista - "Tulemme silti nauttimaan"

26.3.2020 - 09:00:22


Mikäli taivaankappaleet pysyvät radoillaan, niin Alexis Lafreniere tullaan varaamaan jääkiekon NHL-liigan tämän vuoden draftissa numerolla yksi. Mihin joukkueeseen, missä, milloin ja miten on sitten eri asia.

Lafreniere ei tietenkään julista itseään ykkösvaraukseksi vaikka käytännössä kaikki muut ovat sen tehneet.

- Yritin parhaani mukaan pelata niin hyvin kuin pystyin jokaisessa ottelussa. Maailmassa on muutamia todella hyviä pelaajia. Koskaan ei tiedä kuka menee ykkösenä, mutta minä yritin parhaani, Lafreniere kuvaili kauttaan toimittajille keskiviikkona TSN-kanavan mukaan.

Rimouski Oceanicia edustavan Lafrenieren kausi Quebecin junioriliigassa (QMJHL) päättyi ennen aikojaan koronaviruspandemian takia. Kanadan pääjunioriliigat QMJHL, OHL ja WHL laittoivat ensin pelit tauolle, sitten julistettiin runkosarjan olevan ohi ja lopuksi peruttiin sekä pudotuspelit että Memorial Cup -lopputurnaus.

- Se oli rankka uutinen minulle. Me kaikki ymmärämme päätöksen. Tämä on vakavaa. On sääli, että kausi päättyi tällä tavalla pikaisesti. Meillä oli loistava joukkue tällä kaudella. Uskoimme, että olisimme voineet tehdä jotain erityistä, Lafreniere harmitteli.

Lafreniere saattaa menettää toisenkin erityisen kokemuksen. NHL ilmoitti, että sekä draft-arvonta, jossa määrätään seurojen varausjärjestys ensimmäisten 15 vuoron osalta, että varsinainen varaustilaisuus on siirretty. Jossain vaiheessa draft tietenkin järjestetään, mutta se lienee ainoa tiedossa oleva fakta tällä hetkellä.

Sattaa olla että Lafrenieren nimeä ei koskaan kuuluteta ykkösenä kaikkien seurojen läsnäollessa ja fanien täyttämässä hallissa. Eikä hän pääsisi näin ollen myöskään kävelemään draft-lavalle hänet varanneen seuran huomaan.

- Olisihan se hieman erilaista. On silti kunnia tulla varatuksi NHL:ään. Jos draft pidetään verkossa, niin siitä tulee erilaista meille, mutta tulemme silti nauttimaan ja olemaan iloisia, Lafreniere totesi.

Jotain "normaalia" Lafreniere ehti sentään kokea tällä kaudella. Kanada juhli nuorten maailmanmestaruutta tammikuussa. Lafreniere valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!