NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tämä on jo härskiä - suomalaisen farmivahdin torjuntaprosentti voittoputken aikana 97,8

15.2.2020 - 09:15:49


Maalivahti Kaapo Kähkösen mielipuolinen vire sai jatkoa jääkiekon farmiliiga AHL:ssä perjantaina. Kähkösen Iowa Wild kukisti puolustaja Jani Hakanpään San Diego Gullsin kotonaan 3-0.

Kähkönen venyi kiekon eteen 35 kertaa. Hyökkääjä Gerry Mayhew teki Iowan kaikki maalit päätöserässä.

Nollapeli oli Kähköselle kauden viides. Hän jakaa AHL-vahtien sen tilaston kärkipaikkaa. Kähkönen voitti viime kaudella AHL:n nollapelitilaston.

Kähkönen on päästänyt kuuden ottelun mittaisen voittoputkensa aikana yhteensä vain neljä kiekkoa taakseen. Voittojakson torjuntaprosentti on uskomaton 97,8.

Suomalaisista maalivahdeista olivat tositoimessa myös Toronto Marliesin Kasimir Kaskisuo, Cleveland Monstersin Veini Vehviläinen ja Bridgeport Sound Tigersin Christopher Gibson. Kaskisuo pysäytti 26 kiekkoa, kun Toronto löi Belleville Seantorsin vieraissa 4-2.

Kolmesti antautunut Vehviläinen torjui 29 laukausta, kun Cleveland taipui Grand Rapids Griffinsin hallissa 2-4. Monstersin hyökkääjä Markus Hännikäinen (0+1) venytti pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Hän oli jakson keskellä sivussa kolme viikkoa.

Kiekkosateeseen joutunut Gibson venyi pelivälineen eteen 40 kertaa. Bridgeport taipui Lehigh Valleyn hallissa jatkoajalla 2-3.

Illan suomalaismaaleista vastasivat Stockton Heatin Eetu Tuulola (1+1) ja Providence Bruinsin Joona Koppanen (1+0). Tuulolalle osuma oli kauden seitsemäs ja kalenterivuoden ensimmäinen. Voittomaalin tehnyt Koppanen on nyt heiluttanut verkkoa yhdeksän kertaa kuluvan sesongin aikana.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilves jatkaa tutulla kapteenilla

24.2.2020 14:09:27