NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Aleksander Barkoville melkoista ylistystä Hall of Fame -puolustajalta - "Olisi ollut yksi kolmesta parhaasta sentteristä, jonka kanssa olisin pelannut"

22.1.2020 - 08:00:19


Aleksander Barkov on saanut melkoista ylistystä jääkiekon NHL-liigan kaikkien aikojen parhaisiin puolustajiin lukeutuvalta Chris Prongerilta.

Pronger pelasi NHL:ssä 1993-2011. Hänet valittiin kaudella 1999-2000 NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi ja parhaaksi puolustajaksi. NHL:n ykköstähdistössä Pronger oli kerran ja kakkostähdistössä kolme kertaa.

- Niin hyvä kuin Barkov onkin, ja miten ihmiset alkavat ymmärtämään kuinka hyvä hän on, niin hän on tuplasti niin hyvä kuin luullaan, Pronger hehkutti Sportsnetin radiolähetyksessä.

Pronger voitti Stanley Cupin Teemu Selänteen kanssa Anaheim Ducksissa 2007. Hän edusti urallaan myös Hartford Whalersia, St. Louis Bluesia, Edmonton Oilersia ja Philadelphia Flyersia.

- Barkov on kone. Hän pelaa koko kaukalon alueella. Hän melkeinpä uhraa liikaa hyökkäyspään peliä, kun puolustaa tuolla tavalla. Mikä on hyvä asia. Hän on epäitsekäs. Hänen kätensä ja pelinäkemyksensä ovat vaikuttavia, Pronger jatkoi.

Pronger voitti olympiakultaa Kanadan paidassa 2002 ja 2010.

- Jos minä olisin päässyt pelaamaan hänen kanssaan, niin hän olisi luultavasti voinut ollut yksi kolmesta parhaasta sentteristä, jonka kanssa olisin pelannut, Pronger näki.

Pronger valittiin jääkiekon Hockey Hall of Fameen eli kunniagalleriaan 2015. Hän on myös niin sanotun Triple Gold Clubin jäsen eli on voittanut Stanley Cupin ja olympiakullan lisäksi maailmanmestaruuden.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!