NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kaapo Kakko nousi ykkösketjuun – ”Yllätyin ittekki!”

22.1.2020 - 07:24:00


NEW YORK. Hyökkääjä Kaapo Kakko pelasi tiistaina yhden nuoren NHL-uransa parhaista otteluista. Palaute valmennukselta tuli välittömästi.

Pian kotiottelun päätyttyä - paikallisvastustaja New York Islanders oli voittanut 4-2 - päävalmentaja David Quinn kutsui Kakon huoneeseensa. Kaapo ei kertonut, mitä pikapalaverissa käsiteltiin, mutta huoneesta 18-vuotias suomalainen tuli hymy huulillaan.

– Ihan tyytyväinen olen omaan panokseen tänään, sanoi Kakko.

Tyytyväisyys omaan panokseen ei ole ollut Kakolle NHL:ssä mikään päivittäinen asia. Hän on ollut usein itsensä kovin kriitikko. Nyt on kulunut kahdeksan ottelua perättäin ilman maalia. Tiistaina Kakko kuitenkin liikkui irtonaisesti, harhautteli, suojasi kiekkoa ja laukoi. Quinn kiitti nostamalla turkulaisen ykkösketjuun kesken ottelun.

– Yllätyin ittekki! Nyt päästiin vähän vauhtiin, kun ketjuja hieman vaihdeltiin. Hienoa oli päästä ykkösketjuun, vai onko se nyt kakkonen, Kaapo virnisteli viitaten Mika Zibanejadin johtamaan kärkivitjaan.

– Totta kai se näkyi heti, kun kentälle pääsi tasaisesti. Onhan se pelaaminen helpompaa niin.

Jääaikaa Kakolle kertyi 19 minuuttia ja 33 sekuntia. Lukema on hänen NHL-uransa korkein. Kaapolle tuli vastuuta viime minuuteillakin, kun Rangers yritti kavennusta. Loppuhetkillä Kakko laukoi hyvästä paikasta: oivasti pelannut Islanders-maalivahti Thomas Greiss ehti väliin.

– Saatiin loppuun muutama maali, mutta ei neljää maalia kyllä saisi eteen antaa. Ihan hyviä paikkoja meillä oli tänään, ei nyt vaan sattunut menemään. Vaikea peli meille, mutta eipä se auta, Kakko kertasi.

All-Star-tauon ja väliviikon johdosta NY Rangers pelaa seuraavaksi vasta 31. tammikuuta. Lyhyen vapaan aikana Kakko, 18, lähtee piipahtamaan Suomessa tervehtimässä perhettään ja ystäviään.

Pasi Tuominen, New York


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!