NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Minnesota Wildin on aika kaupata Mikko Koivu

17.1.2020 - 19:00:00


KOMMENTTI Jääkiekkoilija Mikko Koivu on palvellut NHL:n Minnesota Wildia yli kymmenen vuoden ja tuhannen ottelun ajan. Nyt on Wildin vuoro tehdä vastapalvelus.

Parasta, mitä Wild voi tehdä Koivulle juuri nyt, on kaupata hänet joukkueeseen, jolla on mahdollisuus voittaa Stanley Cup.

Koivun ”treidattavuus” on huippuluokkaa. Hänellä kuluu viimeinen sopimusvuosi, ja palkkakattorasite on kykyihin nähden kohtuullinen 5,5 miljoonaa dollaria.

Kuluvalla kaudella Wild ei taistele realistisesti paikasta pudotuspeleihin, ja GM Bill Guerin on jo myöntänyt, että seura valmistautuu myyjän rooliin ennen NHL:n siirtotakarajaa. Koivulle, 36, tuskin tarjoutuu enää mahdollisuutta cupin voittoon Minnesotassa. Seura elää jälleenrakennusvaihetta, eikä menestystä voi odottaa lähivuosina.

Koivu sopisi cupia tavoittelevan joukkueen kakkoskeskushyökkääjäksi loistavasti. Esimerkiksi Edmontonissa Connor McDavidin tai Coloradossa Nathan MacKinnonin kakkosena hän voisi nousta ansaitsemaansa eliittirooliin. Kahden suunnan pelaaminen, alivoimaosaaminen ja johtajuus pääsisivät varmasti arvoonsa.

Minnesotan seuraikonin lähteminen tuntuu suurelta asialta, mutta jääkiekkoilijat harjoittavat ammattiaan menestyäkseen - ja koska Koivun sopimus päättyy kesällä, mikään ei estä hänen paluutaan Minnesotaan ensi syksynä.

NHL:n siirtoaika umpeutuu 24. helmikuuta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!