Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Elämästä tuli yhtä helvettiä - NHL-legenda kertoi karmeista kokemuksistaan

13.12.2019 - 12:18:46


Entinen jääkiekkomaalivahti ja Stanley Cup-voittaja Tim Thomas on antanut uutistoimisto AP:lle riipaisevan avoimen ja rehellisen haastattelun.

Thomas on kertonut elämästään ammattiuran jälkeen ja aivovammojen aiheuttamista ongelmista.

Thomas pelasi NHL:ssä hienon ja komean uran. Thomas edusti NHL-urallaan Boston Bruinsia, Florida Panthersia sekä Dallas Starsia. Hänet muistetaan myös HIFK:n vuoden 1998 mestarimaalivahtina Suomessa.

Thomas, 45, kärsi jo uransa aikana pahoista aivotärähdysten jälkioireista ja uran jälkeen tilanne on mennyt vain huonompaan suuntaan.

- Joudun jokaikinen päivä järjestelemään asioita mielessäni. Teen listan asioista, jotta saisin niitä tehtyä, Thomas paljasti AP:lle.

Thomas uran yksi pahimmista päävammoista tuli vuonna 2013.

- Herätessäni seuraavana aamuna en pystynyt päättämään, mitä haluan syödä tai mihin haluan mennä. En pystynyt tekemään ollenkaan suunnitelmia. Selviydyin ainoastaan sen vuoksi, että menin koko loppukauden vain joukkueen aikataulun mukaan, Thomas paljasti riipaisevasti.

Thomasin vammojen laatu ja vakavuus selvisi kunnolla vasta peliuran jälkeen. Yhdysvaltaismaalivahti lopetti uransa kauteen 2013-2014.

Uran jälkeen Thomas sai kuulla lääkäreiltä karmean totuuden: kahdessa kolmasosassa aivoista veri kiersi vain viisi prosenttia normaalista. Tästä syystä pelkän tiedon vastaanottaminen oli jo vaikeaa.

- En uskonut sitä (diagnoosia), sillä en pystynyt toimimaan, jotta olisin voinut ymmärtää kuulemani, Thomas kertoi.

Thomasin ensireaktio oli karu.

- Ajattelin ensimmäisenä, että ei tämä ole ollut tämän arvoista, mutta nyt olen päässyt asian yli. Olen oppinut todella paljon tästä kokemuksesta. Tämä kaikki on lähentänyt minua perheeni kanssa. Tämä on opettanut minulle, mikä arvo elämälläni on ja mikä arvo aivoilla on ihmiselle. En ole aiemmin osannut sitä arvostaa samalla tavalla. En kadu mitään. Olen oppinut arvostamaan kaikkia asioita aivan uudella tavalla tämän vuoksi, Thomas kertoi.

Asiasta kertominen oli kuitenkin vaikeaa, mutta nyt se on tehty.

- En halunnut puhua tästä kenellekään. En ennen kuin olen valmis. Nyt olen kuitenkin tässä, Thomas sanoi.

Thomasin uran suuri kohokohta koitti keväällä 2011. Amerikkalaisvahti oli pudotuspeleissä ilmiliekeissä, kun Boston Bruins voitti Stanley Cupin. Thomas valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi ja hänelle ojennettiin äärimmäisen arvostettu Conn Smythe Trophy.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!