NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ruotsin Patrik Laine? - Buffalon tulokaslaiturilla huikea ylivoimatilasto

10.10.2019 - 07:20:22


Buffalo Sabresin ylivoimapeli on ollut tehokasta jääkiekon NHL-liigakauden alussa. Yksi suuri syy siihen on ollut ruotslaistulokas Victor Olofsson.

Buffalo on päässyt kauden neljässä ottelussa ylivoimalle 15 kertaa. Maaleja on syntynyt kahdeksan. Olofsson on viimeistellut niistä puolet.

Olofsson on saalistanut kauden neljässä ottelussa 4+1=5 tehopistettä eli hänen kaikki maalinsa ovat syntyneet ylivoimalla.

- Ylivoimapeli toimii nyt hienosti. Meillä on paljon itseluottamusta. Tuntuu, että kaikki viisi jätkää pystyvät maalaamaan, mikä tekee siitä vaikeasti puolustettavan, Olofsson sanoi Buffalon verkkosivuilla.

- Vaikka Victor saattaa näyttää olevan uhka koko ajan, niin kaikilta neljältä muultakin paikalta löytyy uhkaa, Buffalon päävalmentaja Ralph Krueger säesti.

Olofsson teki NHL-debyyttinsä jo viime keväänä. 24-vuotias laitahyökkääjä on saalistanut 10 NHL-ottelussaan 6+3=9 pistettä.

Myös viime kauden kaksi maalia syntyivät ylivoimalla. Olofsson on NHL-historian neljäs pelaaja, joka on tehnyt kaikki kuusi ensimmäistä maaliaan ylivoimalla.

Mikäli Olofsson pystyy jatkamaan tahtiaan, saattaa hänestä tulla seuraava suuri pohjoismaalainen ylivoimapelote NHL:ssä. Winnipeg Jetsin Patrik Laine on tehnyt viimeisen kolmen kauden aikana toiseksi eniten ylivoimamaaleja NHL:ssä (44). Siinä tilastossa edellä on vain Washington Capitalsin Aleksander Ovetshkin (52).

Olofsson teki viime kaudella Buffalon farmijoukkue Rochester Americansin riveissä pelaamissaan 66 AHL-ottelussa 30 maalia, joista yhdeksän syntyi ylivoimalla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!