NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Artturi Lehkonen ystävystyi NHL-legendan kanssa - kertasi legendaarista illallista: "Mua alkaa v****tamaan, kun sä maksat joka kerta"

23.5.2019 - 13:23:30


Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen paljasti Suplan NHL Playoffs-podcastissa, minkälaisen vastaanoton hän sai jättimäisessä NHL-seurassa, kun hän siirtyi sinne kesällä 2016 nuorena poikana. Hän kertoo, että joukkueen silloinen kapteeni Tomas Plekanec otti hänet kuin omaksi pojakseen.

- Hän on mulle ehkä koko jääkiekkouran isoin mentori. Hän otti mut niin puhtaasti siipien suojaan. Se oli tosi yllättävää mulle. Plekanec oli siihen mennessä kumminkin pelannut yli 800 matsia ja hän on tshekkiläinen, Lehkonen kertoo podcastissa.

- Heti kun hän tuli World Cupista takaisin, hän kysyi multa, tykkäänkö futiksesta. Kerroin rakastavani futista, jonka jälkeen hän sanoi vievänsä minut katsomaan Montreal Impactin peliä. Hän myös kertoi kysyvänsä Didier Drogbalta, onko hän pelikunnossa. Olin mielessäni sitten: "Okei, tervetuloa Montrealiin", Lehkonen kertasi huvittuneena.

Plekanec tarjosi Lehkoselle katon pään päälle, jotta hän sopeutuisi uuteen maahan ja kaupunkiin nopeammin.

- Me emme yhtään tunteneet silloin vielä toisiamme.

- Meillä on niin hyvät johtavat pelaajat, että kun tulee uusia jätkiä sisään, he kysyvät uutta pelaajaa heille asumaan siksi aikaa, kunnes löytää uudesta paikasta oman asunnon.

Yhteinen intohimo yhdisti Plekanecia ja Lehkosta. 13 vuoden ikäero ei haitannut.

- Tutustuin Plekaneciin sen futiksen kautta. Menimme kaksi vuotta aina vieraspelireissuilla dinnerille peliä edeltävänä päivänä. Ensimmäisenä vuonna se tapahtui joka kerta. Minä maksoin ruuan yhden kerran, koska sanoin hänelle, että: "Mua alkaa vituttamaan, kun sä maksat joka kerta. Kyllä sä tiedät, että mä pystyn maksamaan omat ruokani."

- Sen jälkeen sain maksaa seuraavalla kerralla. Annoin hänen päättää ravintolan - olimme silloin Floridassa katsomassa Roger Federerin ja Rafael Nadalin välistä ATP-finaalia - hän oli varannut vittuillakseen ihan ökymestan ja sanoi: "Maksa sitten!"

Lehkonen raotti nöyrästi lompakkoaan.

- Se oli kallis lasku, mutta kyllä ne hänen maksamansa 41 dinneriä maksoi huomattavasti enenmmän yhteensä, Lehkonen kertoo nauraen.

Kuuntele Lehkosen koko haastattelu Suplasta: https://www.supla.fi/audio/3415304


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronaldo pelasti Juventuksen

21.9.2019 20:45:35