NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Monipuolistunut Artturi Lehkonen valaisi NHL Playoffs-podcastissa kivistä tietään jääkiekkomaailman huipulle - "Kahden suunnan pelaajat ovat p*skoja"

23.5.2019 - 12:14:43


Artturi Lehkonen on ollut kesälomilla jo tovin, sillä Montreal Candiensin tie tyssäsi tämän kauden NHL:ssä jo runkosarjaan. 23-vuotias piikkiöläinen pelasi itse kuitenkin vahvimman kautensa pisteiden valossa. Hänen uusi piste-ennätys kirjataan lukemin 11+20. Teholukema oli myös NHL-uran paras (+10).

Lehkonen kertoi Suplan NHL Playoffs-podcastissa viihtyvänsä seurassa ja kehittyneensä monipuoliseksi pelaajaksi.

- Sovimme yks yhteen seuran kanssa. Tykkään tosi paljon olla siellä. Meillä on luisteluvoimainen jengi ja paljon "pieniä" pelaajia.

- Tykkään pelitavastamme. Pelaamme erittäin vauhdikasta kiekkoa. Yritämme mahdollisiman nopeasti aina päästä pois omista. Emme jää nysväämään. Se sopii minulle tosi hyvin.

- Minusta on tullut kaksisuuntainen hyökkääjä. Meiän ukko (jääkiekkovalmentaja Ismo Lehkonen) sanoi, että ennen vanhaan jos hyökkääjää sanottiin kahden suunnan pelaajaksi, niin se oli paska pelaaja. Katsoin häntä ja sanoin: "ok, kiitti. Mä olen sitten varmaan ihan paska pelaaja", Arsi kertoo naureskellen podcastissa.

Isän mielestä maaleja pitäisi tulla enemmän. Polku huipulle ei ole kuitenkaan ollut helpoin.

- Olen kuitenkin kehittynyt aika paljon pelaajana. Silloin kun menin Suomesta Ruotsiin, jouduin tekemään paljon töitä, koska en ollut tarpeeksi hyvä pelaamaan ensimmäisessä kahdessa ketjussa. Meillä oli niin hyvä jengi siellä.

- Sitten löysin itseni sellaisesta tilanteesta ensimmäistä kertaa urallani, että en pelannut ylivoimassa. Pelasin vain 5 vs 5 -peliä, jolloin sain peliaikaa noin 12 minuuttia peliä kohden. Halusin pelata enemmän, joten minun piti oppia pelaamaan tyyliin alivoimaa. Yhtäkkiä tulikikin pari loukkaantumista ja pääsin pelaamaan ylivoimaa sekä alivoimaa. Mutta ei se aina niin helppoa ollut, Lehkonen valaisee nousuaan jääkiekkomaailman kovimpaan sarjaan.

Lehkonen on arvostettu pelaaja joukkueensa sisällä sekä kanadalaisfanien silmissä. Moni toivoo, että hän jatkaa seurassa pitkään.

- Mut voi laittaa periaatteessa mihin kenttään tahansa. Minua kutsutaan meidän jengissä "laastariksi". Siitä on kyllä hyötyä. Mutta totta kai haluaisin olla kuten Alexander Ovetshkin, joka tekee 50 maalia kaudessa, iloinen suomalaishyökkääjä heittää.

Koko Lehkosen haastattelu Suplassa: https://www.supla.fi/audio/3415304


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronaldo pelasti Juventuksen

21.9.2019 20:45:35