NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tuukka Raskin veroinen suomalainen maalivahtitarina sai jatkoa farmiliigassa

18.5.2019 - 09:00:21


Maalivahti Tuukka Rask ihastuttaa jääkiekon NHL-liigan pudotuspeleissä. Rask on johdattanut Boston Bruinsin jo Stanley Cup -finaaleihin saakka. Farmin puolella on menossa samanlainen suomalaistarina - toki huomattavasti pienemmällä fontilla kirjoitettujen otsikoiden alla.

Maalivahti Kasimir Kaskisuon Toronto Marlies aloitti farmiliiga AHL:n Itäisen konferenssin finaalisarjan 2-1 -vierasvoitolla hyökkääjä Aleksi Saarelan Charlotte Checkersista. Kaukalon kakkostähdeksi valittu Kaskisuo venyi kiekon eteen 26 kertaa.

Kaskisuo ja Toronto ovat voittaneet kaikki kevään kahdeksan playoff-otteluaan. Suomalaiskassari on päästänyt taakseen yhteensä vain 12 kiekkoa. Hänen torjuntaprosenttinsa on huikea 95,0.

Liigat ovat toki täysin eritasoiset, mutta vertailun vuoksi: Raskin torjuntaprosentti NHL:n tämän kevään pudotuspeleissä on 94,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,84 (Kaskisuolla 1,49).

Hyökkääjä Kalle Kossilan San Diego Gulls kärsi Läntisen konferenssin finaalisarjan avauksessa 4-5 -jatkoaikatappion Chicago Wolvesin hallissa. Kossila syötti San Diegon ensimmäisen maalin. Ensimmäisessä jatkoerässä syntyneen ratkaisun iski NHL-seura Vegas Golden Knightsin huippulupaus Cody Glass.

AHL perjantaina (17.05.2019):

Charlotte - Toronto 1-2
Janne Kuokkanen, Cha, loukkaantunut
Aleksi Saarela, Cha 0+0
Kasimir Kaskisuo, Tor 27 laukausta/26 torjuntaa

Toronto johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0

Chicago - San Diego 5-4 (ja)
Kalle Kossila, SD 0+1

Chicago johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!