NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

NHL:n runkosarjan voittajan tiputtaminen on harvinaista – nämä tilastot kertovat Columbus Blue Jacketsin tempusta kaiken oleellisen

17.4.2019 - 15:18:57


Columbus Blue Jackets on vastannut tähän mennessä NHL:n pudotuspelien suurimmasta yllätyksestä, sillä se voitti neljännen kerran Tampa Bay Lightningin ja nappasi paikan itäisen konferenssin välieristä.

Blue Jackets kaatoi NHL:n runkosarjan voittaneen Tampan otteluvoitoin 4-0.

Columbuksen tekemä temppu oli todella harvinainen, sillä runkosarjan ykkönen harvemmin tippuu pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. NHL:n historia tunsi vain kuusi tapausta, joissa runkosarjan ykkönen olisi tippunut ensimmäisellä kierroksella. Columbuksen voiton myötä tapauksia on nyt seitsemän.

Vielä harvinaisempaa on se, että runkosarjan voittaja hävisi ottelusarjan kaikki väännöt. Blue Jacketsista tuli historian neljäs joukkue, joka on pystynyt tiputtamaan runkosarjavoittajan suoraan neljässä ottelussa. Viimeksi vastaava tilanne nähtiin vuonna 1995, milloin tempun teki New Jersey Devils.

Columbuksen kannalta on myös huomioitava, että aina kun runkosarjavoittaja on tippunut suoraan neljässä ottelussa, on ottelusarjasta jatkoon edennyt joukkue marssinut mestaruuteen samana keväänä.

Lähde: NHL.com


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!