NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Vähän kuin katsoisi Sedinin veljeksiä" - ylistystä keräävä Floridan tehokaksikko Barkov-Huberdeau historiallisella tuulella

22.3.2019 - 08:00:15


Aleksander Barkovin edustama Florida Panthers jatkaa taisteluaan jääkiekon NHL-liigassa vaikka pääsy pudotuspeleihin näyttää epätodennäköiseltä. Florida on seitsemän pisteen päässä Itäisen konferenssin playoff-viivasta. Panthersin pitäisi lisäksi ohittaa kolme joukkuetta.

Florida kukisti torstaina Arizona Coyotesin kotonaan 4-2. Panthers-pelaajat tekivät ottelussa kaksi historiallista temppua.

Barkovin ketjukaveri Jonathan Huberdeau keräsi tehot 0+3 ja kasvatti kauden saldonsa lukemiin 23+59=82. Floridalla on nyt ensimmäistä kertaa seuran historiassa kaksi yli 80 pisteen miestä saman kauden aikana.

- Barkovin kanssa pelaaminen tekee tästä tietenkin hieman helpompaa. Mutta olen mielestäni pelannut tällä kaudella hieman tasaisemmin. Tehopisteitä tulee, mikä tarkoittaa sitä, että tietää pelaavansa hyvin. Mutta tietenkin niiden tehopisteiden kanssa haluaa myös voittoja, Huberdeau kertoi Floridan verkkosivuilla.

Huberdeau rikkoi jo aikaisemmin Floridan yhden kauden syöttöennätyksen. Hän on NHL:n syöttötilastossa jaetulla kahdeksannella sijalla.

Se ensimmäinen Floridan tämän kauden 80 pisteen mies on tietenkin Barkov, joka maalasi torstaina kahdesti. Panthers-kapteeni nousi tehoillaan 34+53=87 NHL-suomalaisten pistepörssin kärkeen.

- Barkovilla ja Huberdeaulla on loistavaa kemiaa. Näyttää siltä, että he saavat asioita aikaan joka ilta. Heitä on hauska katsoa. Vähän kuin katsoisi Sedinejä, Floridan tähtivahti Roberto Luongo suitsutti viitaten uransa lopettaneisiiin ruotsalaiskaksosiin Henrikiin ja Danieliin, joiden kanssa hän pelasi aikanaan Vancouverissa.

Floridan puolustaja Keith Yandle kasvatti kauden saldonsa lukemiin 9+49=58. Yandle rikkoi Panthersin puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen. Robert Svehla saalisti 57 tehopistettä kaudella 1995-96.

- Tämä on tietenkin erityistä. Täällä ovat pelanneet sellaiset jätkät kuten Bryan McCabe, Ed Jonanovski, jota todella arvostin oman urani alussa, Brian Campbell ja Robert Svehla. Olen ylepä tästä. Toki oli hauska myös voittaa ottelu, Yandle sanoi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!