NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Meitsin tarina tässä viime aikoina” – Kasperi Kapasella ei oikein pompi NHL:ssä

11.1.2019 - 17:21:17


NEWARK, NEW JERSEY. Suomalaishyökkääjät Joonas Donskoi, Sebastian Aho ja Mikko Rantanen latovat iloisesti maaleja jääkiekon NHL:ssä. Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapasella on sen sijaan hankalampaa.

Viime kuukauden aikana Donskoi on osunut San Jose Sharksille yhdeksän kertaa. Aho (Carolina Hurricanes) ja Rantanen (Colorado Avalanche) ovat yltäneet samalla aikajänteellä kahdeksaan maaliin.

Kapanen – samoin kuin Winnipeg Jetsin Patrik Laine – on saanut kiekon reppuun vain kolmesti. Torstaisessa New Jersey Devils -vierasvoitossa (4-2) Kapanen jäi pisteittä kuudennen kerran perättäin.

– Semmoista oli pelaaminen kuin se on jonkin aikaa minulla ollut. Hyvän näköistä, paljon paikkoja ja lähellä on. Ei vaan tunnu menevän sisään. Vähän meitsin tarina tässä viime aikoina, Kapanen kuvaili heti ottelun jälkeen.

– Kaikki käyvät kauden aikana läpi sen yhden vaiheen, kun ei oikein pompi. Mutta kun samalla tavalla pelaan, niin varmasti rupeaa pomppimaan, ja alan taas tehdä maaleja. Ei tässä mitään hätää.

Kapanen, 22, pelaa ensimmäistä täyttä NHL-kauttaan. Tehopisteitä plakkarista löytyy 25 kappaletta; yli puolet niistä syntyivät ennen marraskuun puoliväliä. Fiksuna huippu-urheilijana ”Kassu” käy vahvuuksia ja kehityskohteita läpi.

– Viimeistelyä ja kiekon kanssa pelaamista yritän parantaa. Välillä voisin ampua ahkerammin, ei kannata niin usein kääntyä takaisin ja syöttää puolustajille.

– Ehkä voisin vähän enemmän koettaa haastaa ja yrittää olla enemmän maalintekijä. Myös puolustuspäässä ja alivoimassa voi aina parantaa.

Varsinkin NHL-huippu Auston Matthewsin ketjuun päästessään Kapanen vakuuttaa. Kausi eteneekin suomalaisnuorukaisen mukaan ”toistaiseksi ihan hyvin”.

– Itseluottamusta on tullut lisää. Kun on kolme, neljä peliä viikossa, joka kerta oppii kaikennäköistä. Tärkeintä on, että olen päässyt vauhtiin mukaan. Nyt pääsen kentälle ylivoimassa ja otteluiden viime minuuteilla. Peli peliltä menee paremmin, Kapanen iloitsee.

Nuorella urallaan Kapanen on pelannut 98 NHL-ottelua (22+13=35) ja 13 Stanley Cupin pudotuspeliottelua (3+0). AHL:stä löytyy 119 ottelua (40+54=94) ja 30 Calder Cupin pudotuspeliottelua (8+13=21).

Pasi Tuominen
Newark, New Jersey


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mats Hummels palaa Dortmundiin

19.6.2019 16:06:53