NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Miro Heiskasen itseluottamus on luja – ”En muuta pelaamistani NHL:ssä”

17.10.2018 - 07:59:47


NEWARK, NEW JERSEY. Nuori puolustaja Miro Heiskanen on pelannut hurjasti jääkiekkoa kuluneen vuoden aikana. Viime kauteen mahtuivat Liigan lisäksi niin nuorten MM-kisat, olympialaiset kuin aikuisten MM-kisat.

Dallas Starsia edustava Heiskanen, 19, vakuuttelee olevansa silti valmis hurjaan NHL-rääkkiin heti tulokaskaudellaan: edessä olisivat 82 ottelua kattava runkosarja ja mahdollisesti pudotuspelit päälle.

– Joo, kyllä sitä sai ihan hyvin levättyä kesällä. Sitten jaksoi treenatakin hyvin, Heiskanen sanoi tiistaina Newarkissa Starsin hävittyä New Jersey Devilsille 0-3.

Heiskanen saapui Pohjois-Amerikkaan jo elokuun puolivälissä. Hän otti osaa Starsin lupaavien pelaajien leirille (development camp) ja vielä varsinaiselle NHL-harjoitusleirille. Puolustaja osasi odottaa, että kaukalon vaihtuessa kapeaksi meno muuttuu.

– Ei nyt oikeastaan mitään ihmeellisiä ylläreitä ole tullut. Kovaa täällä tietysti pelataan, ja vauhti on kova.

– Aika lailla yritän pelata samaa peliä, jollaiseen olen tottunut. En muuta hirveästi mitään. Nopeasti pitää pyrkiä pelaamaan ja avaamaan peliä. Karvaus tulee todella kovaa.

Nuorukaisella on riittänyt kopissa suomenkielistä juttuseuraa. Starsissa pelaavat hyökkääjä Roope Hintz sekä puolustajat Esa Lindell ja Julius Honka.

– Onhan oleminen tietysti vähän erilaista kuin Suomessa. Ihan hyvin olen kuitenkin pärjännyt, ja sitten olen saanut jeesiä muilta suomalaisilta. Ei mitään kauheita ongelmia ole ollut, sanoo Heiskanen ovelasti virnistäen.

– Myös uusi kotikaupunki Dallas on tuntunut kivalta. Hyvät kelit. Olen tykännyt siellä olla, ei valittamista.

Stars varasi Heiskasen viime vuonna NHL:n varaustilaisuuden kolmantena. Tulokaskaudellaan espoolainen on saanut heti merkittävän roolin joukkueessa. Vyöllä on nyt kuusi ottelua ja yksi syöttöpiste.

Pasi Tuominen
Newark, New Jersey


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vili Sopanen jatkaa Lukossa

25.4.2019 15:42:47