NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Antti Suomela: ”Suomessa pelätään pelikieltoja, NHL:ssä annetaan palaa loppuun asti”

12.10.2018 - 07:53:28


NEW YORK. Jääkiekkoilija Antti Suomela on törmännyt Pohjois-Amerikassa uusiin asioihin, niin kulttuurillisiin kuin pelillisiin.

Kalifornialaista San Jose Sharksia edustava Suomela on pannut merkille, että amerikkalaisille vuorovaikutuskynnys on varsin matala. Se reippaalle ja rennolle kaverille sopii.

– Kulttuurissa huomasi kyllä heti sen, että täällä on paljon ystävällisempää porukkaa kuin Suomessa, Suomela sanoi torstaina New Yorkissa Sharksin hävittyä New York Rangersille 2-3.

Suomen suurissa kaukaloissa pelitempo on NHL:ään verrattuna matala. Kovia taklauksia ei juuri tule. Kun lisätään vielä isokokoisemmat ja vahvemmat vastustajat, opettelemista riittää. Kaikilta sopeutuminen ei onnistu. Suomela on kuitenkin hyvällä tiellä.

– Täällä pitää pelata pää ylhäällä, koska taklaukset viedään loppuun asti. Suomessa aina vähän pelätään pelikieltoja, mutta täällä annetaan palaa. Pitää olla hereillä. Vastustajat ovat vahvempia, ja se tuntuu taklauksissa, kun alle jää, mutta aina sitä pyrkii olemaan jäämättä.

– Vaikka olin varautunut, yllätti se, kuinka nopeaa peli oikeasti on. Osasi siihen valmistautua, mutta ei sitä voinut loppupeleissä tietää, kun en ollut aikaisemmin pelannut NHL:ssä. Ai, tämä onkin näin nopeata?

Myös rytminvaihdokset ovat jotakin aivan muuta kuin Liigassa.

– Ehkä kaikkein suurin juttu on start-and-stop -pelaaminen. Täällä ei pysty kaartelemaan. Suoraviivaisuutta pyrin koko ajan parantamaan.

Espoolainen Antti Suomela on 24-vuotiaana verrattain vanha NHL-tulokas. San Jose Sharksin harjoitusleiri ja harjoitusottelut sujuivat yllättävän mallikkaasti.

– Aika myöhään tuli se tieto, että pääsen opening nightiin (kauden ensimmäiseen runkosarjaotteluun). Pelit menivät hyvin, ja maaleja tuli, mutta ei sitä voinut tietää, mahtuuko kööriin. Kun kuulin, että pääsen jengiin, se oli aikamoinen helpotus, Suomela kertoo.

Viime kaudella Suomela voitti JYPin paidassa Liigan pistepörssin 60 pisteen (21+39) saldolla. Kausi päättyi Suomen edustamiseen MM-kisoissa. Suomelaa ei koskaan varattu NHL:ään, vaan Sharks värväsi pelaajan vapaana agenttina kesäkuussa.

Pasi Tuominen, New York


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!