NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Liigan pistekuningas taistelee nyt NHL:ssä – “Suomalainen ketjukaveri auttaa paljon”

12.10.2018 - 07:19:00


NEW YORK. Noin puoli vuotta sitten hyökkääjä Antti Suomela juhli pistepörssin voittoa jääkiekon Liigassa. Torstaina hän jo pelasi maailman kuuluisimmassa hallissa, New Yorkin Madison Square Gardenissa.

Suomelan edustama San Jose Sharks hävisi New York Rangersille jatkoajalla 2-3.

– Jo aamujäillä katselin ympärilleni, kun olen niin paljon kuullut tästä hallista ja nähnyt täältä pelejä. Totta kai täällä pelaamisesta tuli hyvä fiilis ja lisäpotku, Suomela jutteli legendaarisen Gardenin pukukopissa.

Suomela luisteli Sharksin kolmosketjussa Marcus Sörensenin ja suomalaishyökkääjä Joonas Donskoin kanssa. Corsi-tilastossa, joka mittaa joukkueiden laukausten erotusta viidellä viittä vastaan pelattaessa, Suomela on hämmästyttävästi koko liigan kolmanneksi paras.

– Kun on suomalainen ketjukaveri, kyllähän se auttaa paljon. Voi puida tilanteita helpommin. Jos haluaa, että toinen tekee jotakin, totta kai on helpompi sanoa se suomeksi.

– Valmennus ei hirveästi painota laukausten määrää, ennemminkin puolustuspelaamista. Se on ollut meillä aika hyvällä mallilla. Ei ole tullut hirveästi painetta meidän päätyymme, kun olemme olleet kentällä.

”Pinnoja ei odoteta niin paljon kuin Suomessa”

Torstaina Suomelalle, 24, kertyi vain runsaat kymmenen minuuttia jääaikaa, mutta hän käytti sen hyväkseen. Virheitä ei tullut. Tehoja kylläkin: toisessa erässä Sharks hyökkäsi kahdella yhtä vastaan, ja Donskoi iski maalin Suomelan nappisyötöstä.

Suomela on kirjauttanut ensimmäisellä NHL-kaudellaan kaksi syöttöpistettä. Maalikin kelpaisi.

– Olisi tärkeää saada maali. Olen tottunut tekemään paljon maaleja ja pinnoja, tosin minulta ei odoteta täällä niitä ihan niin paljon kuin Suomessa. Haluaisin tehdä maalejakin ja auttaa niillä joukkuetta. Osuminen vaatisi ehkä vähän tuuriakin jo.

New Yorkissa Sharks hallitsi peliä selvästi. Rangers tuli sähäkästi kolmanteen erään, tasoitti ja korjasi voiton jatkoajalla.

– Tuntuu, että peli oli meillä hallussa. Saatiin ylivoimahyökkäyksiä aika paljon. Loppu jäi vähän harmittamaan, kun ehti jo tuntua, että voitetaan. Ja jatkoajallahan voi sattua mitä vaan, kun kolmella kolmea vastaan pelataan, Suomela paketoi.

San Jose Sharksin vieraskiertue päättyy sunnuntaina. Isäntänä on puolustaja Sami Vatasen edustama New Jersey Devils.

Pasi Tuominen, New York


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!