NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Ei ole helppoa hänen iässään" - NHL-paikan napannut kylmän rauhallinen Juuso Välimäki vakuuttanut Flames-veteraanit

2.10.2018 - 06:00:29


Suomalaisen jääkiekon huippulupauksiin kuuluva puolustaja Juuso Välimäki tekee näillä näkymin NHL-debyyttinsä keskiviikkona. Välimäki nappasi paikan Calgary Flamesin NHL-miehistöstä vain 19-vuotiaana.

- Ei mitään väliä ketä vastaan Välimäki on jäällä, häntä ei pelota. Ja se ei ole helppoa hänen iässään, uskokaa minua, Calgaryn kapteeni Mark Giordano kehui seuran verkkosivuilla.

Flames aloittaa runkosarjaurakkansa keskiviikkona Vancouver Canucksin hallissa. Giordano teki itse NHL-debyyttinsä 22-vuotiaana.

- Minulla ei todellakaan ollut tuollaista itsevarmuutta 19-vuotiaana. Pelasin vielä junioriliigassa. "Valilla" on valtavasti taitoa ja oikea asenne. Hänestä on ilman muuta tulossa tulevaisuuden huippupakki, myöhemmin urallaan NHL:n puolustajien eliittiin noussut Giordano ihasteli.

Myös toinen suomalaislupausta läheltä seurannut Flames-veteraani, maalivahti Mike Smith on vakuuttunut.

- (Harjoitus)otteluissa on ollut hetkiä, kun olen kelannut, että "Vau! Tällä pojalla on homma hallussa. Hän tajuaa tämän, monet jätkät eivät. Taivas on rajana tälle pojalle, Smith hehkutti.

Välimäellä on vielä "velvollisuuksia" ennen suurta päiväänsä.

- Totta kai tämä on jännittävää. Pitää soittaa monille ihmisille kotipuoleen. Tärkeille ihmisille elämässäni, perheelleni, tyttöystävälleni, treenarilleni ja monille ystäville. He ovat kaikki iloisia puolestani, Välimäki sanoi saatuaan tiedon NHL-paikasta.

Myös 20-vuotias hyökkääjä Dillon Dube nappasi paikan Calgaryn NHL-miehistöstä. Dube kipparoi Kanadan nuorten maailmanmestariksi viime tammikuussa. Välimäki toimi samassa turnauksessa Suomen kapteenina.

Välimäki ei tosin kauan ole teinipelaaja NHL:ssä. Hän täyttää 20 vuotta lauantaina.

- Kun näkee, että pystyy olemaan täällä ylhäällä (NHL:ssä) ja pelaamaan näitä jätkiä vastaan, niin tulee iloiseksi, Välimäki intoili.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!