NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Sami Vatanen NHL-kauden ikävästä lopusta: ”Ei missään nimessä tahallinen teko”

25.9.2018 - 17:45:29


NEW YORK. Viime kausi päättyi NHL-puolustaja Sami Vataselta dramaattisesti, mutta hän on arkistoinut tapahtumat jo ö-mappiin.

Stanley Cupin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelussa Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov taklasi New Jersey Devilsin Vatasta rajusti. Vatasen ottelu, ja kausi, katkesivat aivotärähdykseen ja kasvoruhjeeseen.

– Se on viime kautta jo. Jääkiekossa tulee aina välillä tärskyjä, ei niille voi mitään. Eikä se ollut missään nimessä tahallinen (vahingoittamisyritys), se vaan sattui osumaan huonoon kohtaan, Vatanen kertasi maanantaina New Yorkissa.

Aivotärähdyksistä toipuminen on hyvin yksilökohtaista. Vatanen pääsi onnekseen eroon oireista nopeasti.

– Ei siinä kauan mennyt, parin viikon jälkeen pystyi jo alkamaan urheilla. Pieni tärsky tuli, mutta ei siinä mitään isompaa ollut.

Vihdoin hyvä kesä

Harjoitusotteluiden kaudella voitot eivät ole kaikki kaikessa, mutta Devilsin leirissä jo mietityttää, sillä joukkue on hävinnyt kaikki neljä peliään. Maanantaina New York Rangers oli jatkoajan jälkeen 4-3 parempi kotonaan Madison Square Gardenissa. Vatanen ammentaa silti vain positiivista menneestä kesästä.

– Kyllähän sitä ehti jo olla hinkua jäälle. Pitkästä aikaa oli sellainen kesä, että pääsi jäällekin kunnolla. Edellinen kesähän meni vähän pipariksi, kun olkapää leikattiin. Nyt pääsin poikien kanssa jäälle Suomessa ja sitten täällä, Vatanen kertoo.

– Suomessa olin vajaat kaksi kuukautta. Devilsiltä tulivat treeniohjelmat suoraan puhelimen sovellukseen, ihan hyvä systeemi.

Pitkä NHL-kausi aherretaan säälimättömällä rytmillä, ja matkakilometrejä kertyy kymmeniä tuhansia. Omaehtoinen harjoittelu tuo kaivattua vastapainoa.

– En ihan hirveästi muiden kanssa treenannut kesällä. Tykkään siitä, että saan mennä silloin, kun haluan, ettei tarvitse kesälläkin mennä jonkun aikataulun mukaan. Se on parasta, sanoo kesät pääosin Tampereella asuva Vatanen.

Kova hinku ja halu

Golf kuuluu tunnetusti jääkiekkoilijoiden harrastuksiin. Harvalle se on silti sellainen intohimon kohde kuin Sami Vataselle.

– Kesällä kävin katsomassa US Openin, ja myös itselläni on golf kulkenut. Tosi paljon tuli pelattua kesällä. Siihen on kyllä kova halu ja hinku tulla paremmaksi. Pikku hiljaa se onkin eteenpäin mennyt. ¬

– New Yorkin seudulla suosikkikenttäni on Ridgewood, siellä pelattiin PGA Touriakin. Aika lailla paras kenttä, jolla olen ikinä pelannut. Täällä on vielä paljon paremmat kentät kuin Anaheimissa, kelit eivät vaan ole ihan yhtä hyvät, Vatanen virnistää.

Vatasella, 27, on alkamassa ensimmäinen kokonainen kausi New Jersey Devilsissä. Hän siirtyi pelaajakaupassa Anaheim Ducksista Devilsiin viime marraskuussa. NHL:n runkosarjan Devils aloittaa 6. lokakuuta Göteborgissa ottelulla Edmonton Oilersia vastaan.

Pasi Tuominen, New York


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marcos Baghdatis lopettaa

24.6.2019 13:33:47