NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kommentti: Muistatko sen upean talvi-illan? Tätä ei olisi silloin uskonut Teemu Pulkkisesta

18.7.2018 - 16:39:46


On helmikuun 5. päivä vuonna 2011. Jokerit ja Helsingin IFK kohtaavat lähes 40 000 katsojan edessä Helsingin olympiastadionilla.

Asetelmat ovat kutkuttavat. Jo tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että molemmat helsinkiläiset suurseurat voivat menestyä kerrankin samalla kaudella. Mikä herkullisinta, molemmilla joukkueilla on riveissään tulevaisuuden supertähti: Jokereiden paitaa numerolla 6 kantaa Teemu Pulkkinen ja HIFK:n paitaa numerolla 64 kantaa puolestaan Mikael Granlund.

Granlund varastaa nuorten tulevaisuuden tähtien shown jo ensimmäisellä minuutilla. Itseasiassa peliä on ehditty pelata vain 23 sekuntia, kun Granlund laukoo kiekon tulisesti ohi Jan Lasakin Ville Peltosen loistavasta tarjoilusta. Kimmo Kuhta vie HIFK:n jo 2-0-johtoon seuraavasta hyökkäyksestä, mutta Pulkkisen vastaus tulee erän lopulla. Terävä laukaus ohittaa HIFK-vahti Juuso Riksmanin ja numerot kaventuvat 1-2:een. Rocky-leffoista tuttu Gonna Fly Now kaikuu stadionilla.

Pulkkinen tuo Jokerit lopulta tasoihin päätöserän alussa ja osuma on jälleen tuttua Pulkkista. Terävä laukaus yllättää Riksmanin. Mikael Granlund ja HIFK saavat kuitenkin viimeiset naurut upeassa, jopa maagisessa talvi-illassa. Granlund iskee HIFK:n voittomaalin ja HIFK voittaa 4-3. Lopulta HIFK pudottaa Jokerit huikeassa puolivälieräsarjassa myöhemmin keväällä ja suorastaan jyrää sen jälkeen Suomen mestariksi.

Teemu Pulkkinen tekee kaudella 2010-2011 kovaa jälkeä, vaikka Jokereiden himoitsema mestaruus jäikin haaveeksi. Pulkkinen tykittää kauden aikana 18 maalia ja 54 tehopistettä. Hän vuoden tulokas SM-liigassa. Granlundin vastaavat lukemat ovat runkosarjassa vaatimattomammat: 8+28=36. Pudotuspeleissä Granlund on toki HIFK:n tärkein palanen yhdessä konkari Ville Peltosen ja Toni Söderholmin kanssa. Kiinteä ja elintärkeä palanen HIFK:n seitsemättä SM-kultaa.

Pulkkinen siirtyy kaudeksi 2013-2014 NHL:ään ja hänet varanneen Detroit Red Wingsin organisaatioon. NHL:ssä hän pelaa vain kolme ottelua, mutta AHL:ssä verkko heiluu lupaavasti 31 kertaa. Seuraavalla kaudella odotukset ovat tapissa, mutta loukkaantumiset kiusaavat. Lopulta Pulkkinen pelaa seuraavalla kaudella NHL:ssä 31 ottelua ja kerää tehot 5+3=8. Seuraavakin kausi noudattelee aika samanlaista kaavaa. 36 ottelua ja tehot 6+6=12. Myös tällä kertaa loukkaantumiset ovat riesana.

Detroit luovuttaa lopulta suomalaisen suhteen ja tiet Granlundin kanssa risteävät kaudella 2016-2017, kun Pulkkinen siirtyy Minnesota Wildiin. Pulkkinen pelaa vain yhdeksän ottelua NHL:ssä ja tekee yhden maalin. NHL-tulokas Vegas Golden Knightsin piti olla uusi alku, mutta sitä se ei ollut. Pulkkinen pelasi viime kaudella vain AHL:ää Chicago Wolvesissa ja iski hienot 29 maalia.

Tänään keskiviikkona tuli odotettu uutinen: Pulkkisen ura jatkuu KHL:ssä. Ikävä kyllä se taitaa olla Pulkkiselle se oikea sarjataso.

Eipä tullut silloin olympiastadionilla mieleen, että kahden suomalaisen huippulupauksen ura menisi näinkin radikaalisti erilaisia polkuja pitkin. Mikael Granlund on tänä päivänä paikkansa vakiinnuttanut NHL-tähti ja yksi Suomen parhaista pelaajista. Pulkkinen on "maitojunamies". Jo tuolloin, 5. helmikuuta 2011 moni mietti, että onko "Pulu" liian yksipuolinen pelaaja. He taisivat olla täysin oikeassa. Pulkkisen ura huipulla ei todellakaan ole vielä ohi, mutta kovin montaa "uutta alkua" hän ei enää saa. Ei edes KHL:ssä.

Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!