NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Saksan sensaatiomaisesti välieriin luotsannut Sturm tähtää NHL:ään

22.2.2018 - 13:12:04


Saksan miesten jääkiekkojoukkue teki upean tempun olympiajäillä, kun se kaatoi puolivälierissä Ruotsin ja eteni mitalipeleihin.

Saksan menetyksestä on kiitelty etenkin päävalmentaja Marco Sturmia, joka on saksalaisen kiekkoilun suurimpia nimiä. Sturm pelasi NHL:ssä 15 vuotta, ja nyt hän on toimii kolmatta vuotta Saksan maajoukkueen päävalmentajana.

Sturm, 39, on vielä nuori valmentaja, jolla ei ole paljoa kokemusta. Senpä vuoksi miehen teot Saksan maajoukkueen peräsimessä ovat hämmästyttäneet. Sturm itse sanoo, että hän tähtää tulevaisuudessa valmentamaan NHL:ään.

- Haluan oppia joka vuosi. Tämä on erinomainen mahdollisuus saksalaisen kiekkoilun parissa, mutta kun tämä on ohi, haluan etsiä seuraavaa haastetta. Ja se on Yhdyvalloissa, ja se on myös minun tavoitteeni, Sturm sanoi macon.com-sivustolla.

Saksan avainpelaajiin kuuluva ex-NHL-tähti Christian Ehrhoff näkee, että Sturmilla olisi kaikki eväät nousta NHL:ään.

- Hän on rakentanut systeemin, joka sopii pelaajille. Hän on Saksan suurimpia kiekkohahmoja, joten kun hän tuli valmentajaksi, nousi kaikkien kunnioitus saman tien.

- Hän on vielä erittäin nuori (valmentajana), ja hän vain kasvaa tällaisten kokemusten myötä. Joten ehkä jonain päivänä hän voi valmentaa parhaimmalla mahdollisella tasolla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

22.3.2019 07:10:40