KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

NHL:n Edmonton Oilers ei halua toista Jesse Puljujärvi -virhettä

21.2.2018 - 20:31:42


KOMMENTTI Jääkiekkoilija Jesse Puljujärven peluuttaminen NHL-joukkue Edmonton Oilersin nelosketjussa herättää porua. Pelaajalla on eväät parempaan rooliin, mutta kovalla koulutuksella Oilers pyrkii välttämään virheidensä uusiutumisen.

Pelaaminen alaketjuissa ei ole rangaistus, vaan osa koulutusta. Oilersin valmennus, kärkenään Todd McLellan, haluaa testata nuorta pelaajaa eri rooleissa ja toisaalta antaa tälle mahdollisuuden kokea mahdollisimman monta puolta NHL-jääkiekkoilusta.

Kukaan ei edelleenkään tiedä, tuleeko Puljusta voimahyökkääjä, maalipyssy vai pelintekijä. Todennäköisesti kaiken tämän ainutlaatuinen yhdistelmä. Käynnissä oleva koulutus antaa oppia moneen rooliin.

Tällä hetkellä Pulju tekee kaukalossa paljon positiivisia asioita. Nelosketju pystyi tiistaina kovavireistä Boston Bruinsia vastaan viemään pelin hyökkäyspäätyyn. Suomalaisnuorukaisen kiekollinen peli on tehokasta: useimmiten hänen koskettua pelivälineeseen se pysyy omalla joukkueella.

Kliseen mukaisesti Pulju tekee ”pieniä asioita oikein”. Varsinaista luovaa pelaamista ei ole viime peleissä juuri nähty. Bruins-pelissä Puljujärvi ja ketjukaveri Zack Kassian jäivät ilman laukauksia, vaikka molemmat olivat askissa yli 10 minuuttia.

Jesse Puljujärvi pelaa Pohjois-Amerikassa toista kauttaan. Oilers haluaa pian varmuuden siitä, että pelaaja kannatti varata draftin neljäntenä. Toisen kauden jälkeen olisi jo hyvä tietää, millaista jatkosopimusta suomalaiselle aletaan sorvata.

Yhden suuren Puljujärvi-virheen Oilers jo teki. Viime kaudella häntä roikotettiin NHL-ryhmässä liian pitkään. Vaikka tulokaskausi ei ollut antoisa kummallekaan osapuolelle, Pulju lähetettiin farmiin vasta tammikuussa – mahdollisuus ensimmäisen vuoden liu’uttamiseen oli silloin jo mennyt.

Jos ensimmäisen kauden pelaajalla NHL-ottelut jäävät alle kymmenen, ensisopimusta voi ns. liu’uttaa vuodella eteenpäin. Toisin sanoen seura säästää rahaa, kun halvan sopimuksen mitta (tyypillisessä tapauksessa) pitenee kolmesta neljään vuoteen. Jokainen vuosi ja sopimus on Oilersille tärkeä, koska miesvahvuudesta löytyy niin paljon nuorta talenttia. Esimerkiksi loistohyökkääjä Taylor Hall piti treidata New Jersey Devilsiin puhtaasti palkkakattopaineiden takia.

NHL-kaukalo ja Puljujärvi eivät sovi edelleenkään yhteen. Suomalaisen liikkumisesta puuttuu tarkoituksenmukaisuutta ja kontrollia, vaikka hän ahkerasti töitä tekeekin. Vaihdot välillä venähtävät, ja pelaaja sortuu harppomiseen; se taas altistaa jälkeen jäämiselle, mailalla roikkumiselle ja siten turhille jäähyille.

Puljujärven olemuksesta huokuu tahto menestyä. Se onkin tärkein rakennuspalikka, kunhan sopeutuminen peliin ja kulttuuriin jatkuu. Kaverista tulee kelpo NHL-pelaaja. Tarvitaan kuitenkin runsaasti kärsivällisyyttä ennen kuin tiedetään, missä roolissa ja missä joukkueessa potentiaali realisoituu.

Pasi Tuominen, New York


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokerit ahdingossa Moskovassa

18.12.2018 20:10:38

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mourinholla hurja hotellilasku

18.12.2018 18:24:17