VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Nuoret NHL-tähdet riehuivat kohtalokkaasti Sami Vatasen tontilla

9.2.2018 - 07:02:02


NEWARK, NEW JERSEY. Calgary Flamesin nuoret hurjat Johnny Gaudreau ja Sean Monahan pelasivat jälleen upeasti torstaina. Kaksikon kovuuden sai kokea myös suomalaispuolustaja Sami Vatanen.

Vatasen edustama NHL-joukkue New Jersey Devils koki niukan 2-3-kotitappion Calgarylle. Monahan teki maaleista kaksi ja ”Johnny Hockey” Gaudreau yhden.

Varsinkin avausmaali harmitti Vatasta, koska Monahan sohi paluukiekon reppuun suomalaisen tontilta. Sami oli kahdesti kentällä, kun omissa soi.

– Kyllä Monahan ja Gaudreau ovat sen verran taitavia kavereita, että heiltä pitää ottaa aika ja tila pois. Ihan tarpeeksi hyvin ei pelattu heitä vastaan, ja siihen ratkesi peli, Vatanen niputti Prudential Centerissä heti ottelun jälkeen.

– Aika tasainen vääntöhän se oli. Tehtiin muutama virhe, ja kaveri rokotti. Totuttuun tyyliin tultiin taas lopussa. Paikkoja maalintekoon oli ihan hyvin.

Viime viikot Devilsin menoa ovat hidastaneet loukkaantumiset. Torstaina sivussa olivat monipuolinen ruotsalaishyökkääjä Marcus Johansson ja ykkösmaalivahti Corey Schneider.

– Totta kai he ovat isoja kavereita. Toisaalta jokaiselle muulle aukeaa siinä vaiheessa näytönpaikka. Jokaisen pitää pystyä nostamaan tasoaan. Loukkaantumisia tulee aina, niistä pitää vaan pystyä taistelemaan ohi.

Devils on ollut New Yorkin suurkaupunkiseudun kolmesta NHL-joukkueesta paras tällä kaudella. Se on divisioonansa kolmantena ja kiinni pudotuspelipaikassa. New York Islanders majailee niukasti pleijariviivan alapuolella, ja New York Rangersin hommissa on jo luovuttamisen makua.

– Totta kai tämä on jääkiekkoilijan parasta aikaa. Joulun jälkeen alkaa aina hahmottua, missä mennään. Sitten onkin joka peli tärkeä, kun oma joukkue tarvitsee pisteitä ja vastustaja myös. Tämä on lätkää parhaimmillaan, Sami Vatanen fiilistelee.

Marraskuussa Anaheim Ducksista Devilsiin kaupattu Vatanen, 26, on ottanut uudessa joukkueessaan nopeasti ykköspuolustajan aseman. Hän on vakiovalinta vastuullisimpaan puolustajapariin ja ykkösylivoimaan.

Pasi Tuominen
Newark, New Jersey


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!