VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

NHL:n siirtoaika umpeutumassa, seitsemän suomalaisnimeä nousi esiin

7.2.2018 - 18:31:35


Jääkiekon NHL:ssä siirtotakaraja tulee vastaan 26. helmikuuta. Suomalaisnimiäkin nousee puheenaiheiksi.

Kenties potentiaalisin siirtyjä on Philadelphia Flyersin kokenut hyökkääjä Valtteri Filppula. Hänen sopimuksensa päättyy kuluvaan kauteen. Pelaajan arvo Flyersille on verrattain vähäinen, mutta jokin muu joukkue löytäisi varmasti käyttöä Stanley Cup -voittajalle.

Flyers haluaa varmuudella eroon Jori Lehterästä. Hänen palkkansa ja sopimuksensa (kuluva ja ensi kausi) eivät ole missään suhteessa pelilliseen arvoon (0+3). Siirtomarkkinoilla ainoa toive on, että jokin joukkue tarvitsee palkkamassaa palkkalattian yli päästäkseen.

Nuori Kasperi Kapanen yrittää parhaillaan vakiinnuttaa paikkaansa Toronto Maple Leafsissa. Hän on Leafsille myös oiva pelinappula: joukkue tarvitsee vahvistusta sentteriosastolle, ja laitahyökkääjä Kapasesta saisi tuntuvan kompensaation.

Kapasen joukkuekaveria Leo Komarovia siirtohuhut seuraavat jatkuvasti. Nimi on taas esillä; erityisesti siksi, että sopimus päättyy kesällä.

Maalivahti Harri Säteri tekee vahvaa tulemista. Pitkän AHL- ja KHL-seikkailun jälkeen hän on päässyt vihdoin pelaamaan Florida Panthersissa. Säteri kapusi jopa NHL:n viikon kakkostähdeksi. Kun Roberto Luongo ja James Reimer kuntoutuvat, koittaa oivallinen tilaisuus realisoida Säterin nopeasti kohonnut markkina-arvo.

Sopimus on loppumassa myös Vancouver Canucksin Markus Granlundilta. Kun kausi on mennyt alle odotusten, kauppaaminen on mahdollisuus. Dallas Starsin lupaava puolustaja Julius Honka, 22, ei saa NHL:ssä edelleenkään suurta roolia. Voi joutua kaupankylkiäiseksi.

Koko NHL:n mittakaavassa kuumimpia siirtonimiä ovat muiden muassa Evander Kane (Buffalo Sabres), Rick Nash (NY Rangers), Mike Green (Detroit Red Wings), Max Pacioretty (Montreal Canadiens) ja James Neal (Vegas Golden Knights).

Pasi Tuominen, New York


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!