VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tuomo Ruutu saattaa jatkaa uraansa: "Kaikki on edelleen auki"

24.1.2018 - 09:37:47


NHL:ssä ja Leijonissa hienon uran pelannut jääkiekkoilija Tuomo Ruutu nähdään olympialaisissa helmikuussa uudessa roolissa. Hän toimii Pyeongchangin talviolympiakisoissa Discoveryn asiantuntijakommentaattorina.

- Ensimmäistä kertaa olympialaisiin kommentaattoriksi. MM-kisoissa olen ollut aikaisemmin. Mukavaa lähteä. Aikaisemmin, kun olin kommentoimassa, oli tosi nastaa. Erilaista ja haastavaa. Paljon on kehitettävää ja paljon kehityin. Kiva on lähteä seuraamaan myös tota olympialaisten fiilistä, kertoo Ruutu Sport Contentille.

Ruutu on aiemmin ollut olympialaisissa mukana pelaajana 2010 ja 2014 ja voittanut kaksi pronssimitalia. Uuden roolinsa hän ottaa nyt mielenkiinnolla vastaan.

- Kun itse pelaa siellä, on se kuitenkin sellainen kupla. Elää siellä maailmassa, niin ei ehdi seurata kaikkea muuta.

Ruutu pelasi NHL:ssä 751 ottelua 2003-16 pudotuspelit mukaan lukien. NHL-uran viimeiset vuodet olivat vaikeita loukkaantumisten takia.

- Kaikkihan tietää, ettei loukkaantumisen jälkeen ole ikinä helppoa tulla takaisin. Se on ihan selvää. Totta kai loukkaantumisista on maksanut hintaa ja noin poispäin. Onneksi olen päässyt siitä ohi, Ruutu toteaa.

Ruutu ei enää halua jossitella, miten hyvin olisi voinut pelata, jos olisi koko ajan kyennyt pelaamaan huippukunnossaan.

- Loukkaantumiset ovat tietysti vaikuttaneet. Joskus jossittelin, että miksi, mutta olen hyväksynyt tilanteen. Asiat on ollut, miten on ollut, mutta ne on olleet pirun hyvin. Olen ollut onnekas.

Viime kaudella Ruutu pelasi Sveitsin pääsarjassa Davosin joukkueessa. Tällä kaudella häntä ei ole nähty tositoimissa, mutta uraansa hän ei ole lopettanut.

- Kaikki on edelleen auki. Mulla on taas kerran leikattu olkapää. Nyt sitä kuntoutetaan ja katsotaan sitten asia kerrallaan, Ruutu paljastaa suunnitelmistaan.

Teksti: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!