COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tanskalta upea nousu viimeisellä minuutilla - juuri NHL-sopimuksen tehnyt Henri Jokiharjun joukkuekaveri loisti

3.1.2018 - 03:55:15


Jääkiekon nuorten MM-kisojen ensimmäisestä karsintapelistä muodostui hurja jännitysnäytelmä. Tanska otti kiinnityksen sarjapaikkaan kukistettuaan Valko-Venäjän 5-4.

Tanska maalasi avauserän jälkipuoliskolla 52 sekunnin välein ja johti ensimmäisellä tauolla 2-0. Valko-Venäjä teki seuraavat neljä maalia ja paineli 4-2 -karkumatkalle.

Joachim Blichfeld käynnisti Tanskan nousun hieman ennen päätöserän puoliväliä 34 sekuntia Valko-Venäjän neljännen maalin jälkeen. Sama nuorukainen tasoitti 4-4:ään 34 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Tanskan pelatessa ilman maalivahtia.

Viime viikolla NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa solminut Blichfeld keräsi kamppailussa tehot 2+1. Hän on Nuorten Leijonien puolustaja Henri Jokiharjun joukkuekaveri WHL-junioriliigan Portland Winterhawksissa.

- Tämä oli yksi hulluimmista otteluista, jossa olen pelannut. Mahtava tunne juuri nyt, Blichfeld hehkutti Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n verkkosivuilla.

Andreas Grundtvig täydensi Tanskan nousun. Voittomaali syntyi vain 15 sekuntia ennen päätössummeria.

- Ei ole koskaan hauska päästää neljää maalia, mutta niin kauan kuin teemme viisi, niin en juuri välitä, Tanskan veräjänvartija Kasper Krog totesi.

Ensimmäisenä kaksi voittoa ottanut joukkue säilyy alle 20-vuotiaiden korkeimmalla sarjatasolla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!