KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mitä tapahtui hopealeijona Iiro Pakarisen maajoukkueuralle?

10.11.2017 - 07:15:22


NEWARK. Hyvän jääkiekkoammattilaisen tapaan Iiro Pakarinen ajattelee ensisijaisesti seurajoukkueensa menestystä. Hän on silti avoin Suomen edustamiselle.

Edmonton Oilersissa pelaava Pakarinen on 26-vuotias neljännen vuoden NHL-ammattilainen. Siihen nähden hänellä on minimaalisesti A-maajoukkuekokemusta. Kevään 2014 MM-hopeakisoissa Valko-Venäjällä hän kuului Suomen positiivisimpiin hyökkääjiin, mutta sen jälkeen miestä ei ole nähty Suomi-paidassa.

- Jokaisen kauden jälkeen on ollut jotakin pientä, loukkaantumista tai muuta, Pakarinen sanoi torstaina Newarkissa Oilersin voitettua New Jersey Devilsin jatkoajalla 3-2.

- Viime kaudella mentiin Oilersin kanssa pudotuspeleissä niin pitkälle, etten olisi päässytkään. Sitä edellisenä keväänä oli taas jalan kanssa vähän ongelmia. Halusin silloin vain huilata ja jäin pois.

Kuluva kausi on olympialaisten johdosta erityisen värikäs maajoukkueille. NHL-pelaajat eivät tosin Etelä-Korean Pyeongchangiin lähde, ja MM-kisatkin käydään kesken Stanley Cupin pudotuspelien.

- Vähän harmittaa, kun NHL:ssä ei pidetä olympiataukoa. Olisi ollut totta kai hieno kokemus, jos olisi sinne päässyt. Yleisesti ottaen ajattelen tosi positiivisesti Leijonista. Pelejäkin tulee seurattua, tänäänkin hieno voitto Venäjästä, Pakarinen muikisteli viitaten Karjala-turnauksen otteluun.

- Katsotaan, jos joskus vielä pääsisi maajoukkueeseen. Toivotaan kuitenkin, että Oilersin kanssa mennään mahdollisimman pitkälle. Jos pleijareissa ei onnistuta, niin ehkä sitten, hyökkääjä piirteli.

Viime ottelut Pakarinen on pelannut Edmontonin kolmosvitjassa Jussi Jokisen ja Ryan Stromen kanssa. Normaalivaihtojen lisäksi hän saa vastuuta alivoimalla. Kahdentoista ottelun jälkeen pistesarake näyttää vielä nollaa.

Pasi Tuominen
Newark, New Jersey


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!