HIFK:n puolustaja sai nimensä seurahistoriaan eikä halua lähteä minnekään - "Olen täällä niin kauan kun IFK minut haluaa"

14.01.2022 - 20:40:00


HIFK:n puolustaja Johan Motinista tuli perjantaina vasta seurahistorian neljäs ulkomaalaispelaaja, joka on edustanut helsinkiläisseuraa vähintään 200 ottelun ajan.

Motin sai päättää historiallisen ottelunsa hymyssä suin, sillä HIFK kaatoi Tapparan SM-liigan kärkipelissä 4-3 ja nousi takaisin sarjan kärkeen.

Ottelun avauserä oli hurja. Se päättyi lopulta 3-3-lukemissa.

- Ensimmäinen erä oli aika huolimatonta pelaamista. Siinä mentiin paljon päästä päähän ja tuli ihan liikaa kiekonmenetyksiä. Mutta varmasti sitä oli hauskaa katsoa, Motin naurahti.

Motin siirtyi HIFK:hon Rauman Lukosta kaudeksi 2018-2019. Visiitti on venähtänyt jo neljän kauden mittaiseksi, mutta se ei ruotsalaista tosiaankaan haittaa. Hän viihtyy Helsingissä ja IFK:ssa vallan mainiosti.

- En ajatellut sitä silloin juurikaan. Tein ensimmäisen sopimukseni tänne, joka oli kaksivuotinen. Olen nauttinut koko ajastani täällä ja sen vuoksi olen täällä näin pitkään pelannut. Toivottavasti pelaan täällä vielä monta peliä lisää, Motin hymyili.

Motin ei halua lähteä minnekään. Hänelle sopisi hyvin pelata vaikka koko loppu-ura HIFK:ssa.

- Niin kauan, kun asiat ovat hyvin kentällä ja kentän ulkopuolella koko perheelläni. Pysyn täällä niin pitkään kuin IFK minut haluaa pitää, Motin linjasi.

Perjantai oli HIFK:lle hyvä testi. Tappara oli voittanut yhdeksän ottelua putkeen ja olisi voitolla sivunnut Liigan vierasvoittoputkiennätystä. Se jäi kuitenkin haaveeksi.

- Tiesimme toki sen, että he ovat voittaneet nyt paljon pelejä ja he ovat joka vuosi yksi kovimmista joukkueista tässä sarjassa. Tiesimme, että pelistä tulee tiukka, mutta mielestäni selvisimme siitä hyvin. Saimme kolme pistettä ja millään muulla ei ole merkitystä, Motin paalutti.

Motin pääsi seurahistoriaan ja harvalukuiseen kerhoon. Häntä ennen vähintää 200 ottelua IFK:ssa ulkomaalaisista ovat pelanneet vain Darren Boyko, Marek Zidlicky sekä Corey Elkins.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös:   Leijonatähden vuorokausi: eilen Urheilugaalassa, perjantaina ratkaisemassa voittoa SM-liigan kärkipelissä!


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48