Pelaaja rikkoi tuomarin koskemattomuutta jääkiekon SM-liigassa - tällainen rangaistus siitä napsahti

8.12.2021 - 14:13:00


Liigan kurinpitodelegaatio tiedottaa määränneensä Ilveksen tshekkipuolustaja Dominik Masinille, 25, yhden ottelun pelikiellon. Pelikielto tulee lauantaina pelatusta Ilves-Tappara -ottelusta.

- Ilves-Tappara-ottelun peliajassa 33.40 tapahtuneella pelikatkolla Ilveksen Dominik Masinin ja Tapparan Tyler Morleyn välillä on Ilveksen maalilla kiistatilanne, jonka yhteydessä Masin kaatuu yhdessä linjatuomarin kanssa jäähään. Ottelussa ei tilanteesta tuomittu rangaistusta tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Masinille tuomittiin tilanteessa iso rangaistus ja pelirangaistus väkivaltaisuudesta, tiedotteessa todetaan.

Tilannehuone on katsonut kyseisen tilanteen, ja päävideotuomari on asettanut linjatuomariin kohdistuneen teon edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin näkemyksen mukaan tilanteesta tulisi määrätä Dominik Masinille ottelurangaistus tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta.

- Videotallenteelta käy ilmi, että Masinin ja Morleyn välisessä kiistatilanteessa ottelun linjatuomarit menevät pelaajien väliin tarkoituksenaan saada pelaajien välinen yhteenotto loppumaan ennen sen eskaloitumista täysimittaiseksi nyrkkitappeluksi. Linjatuomarien ollessa pelaajien välissä kumpikin pelaaja on vielä kiinni toisessa kiistakumppanissa pyrkien jatkamaan yhteenottoa. Tässä yhteydessä Masin yrittää ensin vielä lyödä Morleytä, mutta Masinin lyöminen keskeytyy. Tämän jälkeen Masin yrittää vielä erittäin aktiivisesti päästä linjatuomarin kiinnipitämisestä ja estämisestä huolimatta Morleyn kiinni. Tässä yhteydessä Masin kaatuu yhdessä linjatuomarin kanssa jäähän ja linjatuomari jää Masinin alle.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että tuomarit ovat osa jääkiekko-ottelua ja samanaikaisesti jäällä pelaajien kanssa. Linjatuomarien ohjeistuksena on mennä pelaajien väliin yhteenottotilanteessa ja pyrkiä estämään niiden eskaloituminen nyrkkitappeluksi.

- Kurinpitodelegaatio toteaa, että nyt käsiteltävässä tilanteessa linjatuomari pitää ohjeistuksen mukaisesti Masinia kiinni ja pyrkii siten ehkäisemään tilanteen eskaloitumisen. Toinen linjatuomari on myös pelaajien välissä ja pitää puolestaan kiinni Morleystä. Linjatuomarin kiinnipitämisestä ja välissä olemisesta huolimatta Masin käyttää tilanteessa voimaa tarkoituksenaan vapautua linjatuomarin otteesta ja päästä tappelemaan Morleyn kanssa. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Masinin toiminta aiheuttaa Masinin ja linjatuomarin kaatumisen jäähän. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Masinin edellä kuvattu toiminta rikkoo tilanteessa tuomarin koskemattomuutta säännön 40.4 mukaisesti. Delegaatio pitää Masinin toimintaa, ottaen huomioon tilanne kokonaisuudessaan, yhden ottelun pelikiellon arvoisena tekona.

Lähde: Liiga


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48