Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Ville Peltonen fiilisteli uutta taisteluparia Jokereiden tilalla - "Helsinki vastaan puoli Suomea"

23.10.2021 - 22:40:00


Helsingin IFK:n alkukausi SM-liigassa oli vaikea, mutta nyt päävalmentaja Ville Peltosen teesit ovat näyttäneet iskostuneen pelaajille.

HIFK jatkoi lauantaina nousujohteisia otteitaan, kun se haki ansaitun 5-2-voiton Oulusta Kärppien vieraana.

- Oikein hyvä peli meiltä tänään, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen tiivisti.

- Rohkeuden kautta saimme otetta pelistä toisessa erässä ja jatkettiin samaa kolmannessa erässä. Kärpät puolusti tiiviisti sitä omaa maalinedustaa, eikä me siihen heti alussa päästy. Syöttöpelin laatu ei myöskään ollut riittävän hyvää ensimmäisessä erässä, Peltonen ruoti.

- Mutta sen jälkeen alkoi peli luistamaan. Pystyimme olemaan aggressiivisempia ja paineistamaan ja saimme sen oman pelin käyntiin.

Etelä vastaan pohjoinen on nykypäivän SM-liigassa iso juttu. HIFK:lle se on tavallaan uusi derby, sillä Jokerien KHL-siirron jälkeen siltä on puuttunut se "kovin" vastustaja. HIFK kiinnostaa Oulussa, sillä lauantaina Raksilassa oli koko kauden ennätysyleisö, 5448 maksanutta katsojaa.

- Kyllähän tämä on meille sellainen derbypeli. Helsinki vastaan puoli Suomea. Erittäin hyviä pelejä ja hieno fiilis oli tänään hallissa. Kyllä nämä ovat sellaista kiekkojuhlaa, Peltonen kehaisi.

HIFK on pitkällä vieraskiertueella ja se on näyttänyt kääntäneen stadilaisten kauden suunnan.

- Nousujohteinen, niin kuin koko alkukausi on ollut. Välillä tietysti näyttää siltä, ettei kaikki ole ihan kunnossa ja välillä taas menee hyvin. Nyt on muutaman päivän tauko peleistä. Hyvin ovat kaikki tehneet hommia ja kestäneet sellaisia pelejä, joita olemme hallinneet, mutta tehokkuus on puuttunut. Sitä kautta me olemme tiivistyneet ja haluttu pelata paremmin puolustuspeliä. Se nähdään sellaisena hyvänä kasvuna ja jatketaan samalla tiellä, Peltonen suunnitteli.

Teksti: Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!