Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Kärpät teki maagisen nousun Lukon vieraana - riitti vain yhteen pisteeseen

17.09.2021 - 21:10:00


Jääkiekon SM-liigassa pelattiin perjantai-iltana viisi ottelua. Huippuottelu Lukon ja Kärppien välillä tarjosi käänteitä ja draamaa.

Lukko johti ottelua kolmannen erän puolivälin tienoilla jo 4-1, mutta Kärpät nousi rinnalle, mutta ei päässyt ohi. Lukko voitti 5-4 voittomaalikilpailun jälkeen.

Lukon avausmaali syntyi ajassa 14.35. Noel Pietilä syötti ja Lukon uusi ulkomaalaisvahvistus Scott Pooley ampui kiekon etukulmasta sisään. Osuma meni hieman helposti Kärppien maalivahdin Stanislav Galimovin ohi.

Lukko piti kiekkoa suorastaan dominoivasti hallussaan ja piti Kärpät hyvin kurissa.

Kärppien kopissa ei ollut herätyskello soinut erätauollakaan, vaan Lukko meni heti toisen erän alussa jo 2-0-johtoon.

Julius Hermonen lähti heti erän alussa istumaan kakkosta ja Lukon ylivoima tuotti tulosta.

Vili Saarijärvi sai tulla kuin punaista mattoa pitkin maalille ja laukoi kiekon tulisesti yläkulmaan. Saarijärvi tykitti otteluun tehot 1+1.

Nopeasti tämän jälkeen Arttu Ilomäki laukoi Lukon jo 3-0-johtoon ja peli näytti ratkenneen, mutta tuo osuma hylättiin maalivahdin häirintänä.

Erän puolivälin tienoilla Topi Niemelä kavensi Aleksi Mustosen syötöstä 1-2:een ja sen jälkeen Kärpät pääsi peliin mukaan. Erän jälkimmäinen kymppi oli jo hyvin tasaista vääntöä.

Kärpät ei pystynyt jatkamaan tästä enää päätöserän alussa, vaan sen erän alku oli sysimusta.

Europen Final Countdown soi heti erän alkupuolella kahdesti ja Lukko karkasi jo 4-1-johtoon. Ensin Miska Kukkonen pääsi laukomaan Lukon 3-1-johtoon ja lisää tuli vain hetkeä myöhemmin.

Pavol Skalicky polki karkuun Kärppien puolustajilta ja viimeisteli kauden avausmaalinsa läpiajon päätteeksi. Hetkeä myöhemmin Mikko Niemelän laukaus kavensi tilanteeksi 2-4 ja Kärpät nousi taas mukaan peliin.

Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola otti jo hyvissä ajoin maalivahdin pois ja riskin ottaminen kannatti. Mika Pyörälä nosti ensin Kärpät jo maalin päähän ja hetkeä myöhemmin Jesse Koskenkorva tasoitti tilanteeksi 4-4 pakottaen pelin jatkoajalle.

Voittomaalikilpailussa Lukko oli vahvempi. Arttu Ilomäki oli ainoa onnistuja. Lassi Lehtinen torjui kaikki Kärppien yritykset.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!