Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

HIFK jyrää voittoputkessa, JYP järjesti ison yllätyksen - näin pelattiin SM-liigassa

27.02.2021 - 21:40:00


Jääkiekon SM-liigassa pelattiin lauantaina seitsemän ottelun täysi kierros. JYP järjesti yllätyksen.

Helsingin IFK jyrää puolestaan vahvassa vireessä kohti pudotuspelejä. HIFK:n voittoputki venyi lauantaina jo kuuden ottelun mittaiseksi.

HIFK voitti lauantaina Ässät 4-3-lukemin jatkoajalla. HIFK hallitsi ottelua ensimmäiset kaksi erää ihan täysin, mutta peli pysyi silti tasaisena.

HIFK:n voittomaalin iski lauantaina jatkoajalla Ville Leskinen. Leskinen oli lauantaina muutoinkin HIFK:n hahmo, sillä hän sai kasaan tehopisteet 1+2. Ässien hahmo oli maalivahti Linus Söderström, joka torjui peräti 41 kertaa.

HIFK jatkaa sarjassa toisena kärkijoukkue Lukon takana. Myös Lukko voitti lauantaina. Se kaatoi Sportin 5-2.

Lukko sai onnistumisia laajalta rintamalta, sillä oli ottelussa viisi eri maalintekijää. Thomas Gregoire (0+2) ja Julius Mattila (0+2) viettivät kahden tehopisteen iltaa.

JYP järjesti ison yllätyksen

Sarjajumbo JYP järjesti ison paukun ja haki täydet pisteet TPS:ltä 3-1-voitolla.

Jerry Turkulainen ja Samuel Valkeejärvi veivät JYPin ottelussa 2-0-johtoon. Hannu Kuru kavensi alivoimalla toisen erän lopussa, mutta päätöserä oli jälleen JYPin.

Kokenut Ossi Louhivaara alkaa lämmetä kevättä kohden ja hän iski JYPin 3-1-maalin. Maali oli Louhivaaralla kauden toinen. Syyskaudella hän ei tehnyt maaliakaan, mutta nyt on syntynyt vähän ajan sisään kaksi maalia.

TPS hallitsi selvästi ottelua, mistä kertovat myös maalivahtien torjunnatkin: TPS:n Karri Rämö torjui koko ottelussa vain 13 kertaa, kun taas JYPin Markus Ruusu joutui torjumaan 21 kertaa.

JYP on voittanut nyt jo kolme ottelua putkeen, mutta jatkaa silti sarjassa viimeisenä. TPS putosi lauantaina Kärppien taakse neljänneksi.

Oulun Kärppien vahva meno jatkuu

Kouvolassa Kärppien kova vire sai jatkoa, kun oululaiset kaatoivat KooKoon 3-2.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta päätöserässä, missä Kärpät karkasi 3-1-johtoon Mika Pyörälän ja Libor Sulakin osumilla.

KooKoon Vilmos Gallo kavensi vielä loppuhetkillä KooKoon pelatessa ilman maalivahtia, mutta siihen kouvolaisten kiri hyytyi. KooKoon avausmaalin iski ottelussa Christian Thomas ylivoimalla ja Kärppien ensimmäisen teki Michal Kristof.

Kärpät on ollut kovassa iskussa viime ajat. Lauantain voitto oli sille jo neljäs peräkkäinen ja se nousi tässä vaiheessa jo kolmanneksi sarjassa.

Ilves ja Tappara ottivat jatkoaikavoitot

Ilves ja Tappara nappasivat jatkoaikavoitot. Tappara kaatoi SaiPan ja Ilves kaatoi HPK:n.

Tapparan ja SaiPan välisessä ottelussa maalinteon aloitti SaiPa. Jaakko Lantta iski SaiPan johtoon, mutta Charles Bertrand nosti Tapparan toisessa erässä rinnalle.

Päätöserä oli avauserän tapaan maaliton, joten ratkaisu haettiin jatkoajalta. Maksim Matushkin ratkaisi Tapparalle voiton jatkoajalla ylivoimaosumalla.

Tappara katkaisi voiton myötä kahden tappion putkensa, SaiPa on hävinnyt viisi ottelua putkeen.

Myös Ilves otti jatkoaikavoiton, kun se kaatoi HPK:n 2-1. Santtu Hakanen vei avauserässä HPK:n johtoon, mutta Aleksi Elorinne tasoitti kolmannen erän puolivälissä ja pakotti ottelun jatkoajalle. Ilveksen voittomaalin iski jatkoajalla Matias Maccelli vain viisi sekuntia ennen jatkoajan loppua.

HPK:n neljän voiton putki tuli samalla päätökseensä, Ilves katkaisi puolestaan kahden ottelun tappioputkensa.

Jukureiden synkkä putki sai jatkoa

Mikkelin Jukureiden synkkä putki sai jatkoa lauantaina, kun KalPa kävi hakemassa Mikkelistä täyden pistepotin 3-0-voitolla.

Jukurit on hävinnyt nyt jo yhdeksän ottelua putkeen. KalPa palasi puolestaan yhden tappion jälkeen takaisin voittokantaan.

Aapeli Räsänen vei KalPan jo avauserässä johtoon ylivoimalla ja se jäi myös voittomaaliksi.

Toisessa erässä Kim Nousiainen muutti numeroiksi 2-0. Jeremy Bracco teki osumaan esityön. Lopullisen niitin iski tyhjään maaliin osunut Tuomas Vartiainen.

SM-liigan tulokset lauantaina 27.2:
Jukurit-KalPa 0-3
KooKoo-Kärpät 2-3
HPK-Ilves 1-2 ja.
Tappara-SaiPa 2-1 ja.
Ässät-HIFK 3-4 ja.
Sport-Lukko 2-5
TPS-JYP 1-3

Teksti Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!