Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

HIFK:n Johan Motinille mätkäistiin viiden ottelun pelikielto

23.02.2021 - 12:49:00


Jääkiekon SM-liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt HIFK:n ruotsalaispuolustaja Johan Motinille viiden ottelun pelikiellon viime perjantaina Lahdessa Pelicansia vastaan pelatun ottelun tapahtumista.

Motin taklasi ajassa 29.08 Pelicansin Miro-Pekka Saarelaista. Ottelun tuomaristo tuomitsi tilanteesta Motinille pienen rangaistuksen ja käytösrangaistuksen (2+10) syynä pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus.

Päävideotuomarin esittämän näkemyksen mukaan tilanteesta tulisi määrät Motinille ottelurangaistus syynä pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus, koska taklaus oli tullut kuolleesta kulmasta ja aiheuttanut suoran osuman päähän.

- Kurinpitodelegaatio on katsonut tilanteesta olevat videoklipit ja lukenut Motinin lausuman. Delegaatio toteaa, että videolta tehtyjen havaintojen mukaan keskialueella hyökkäyssuuntaan luistelevaa Saarelaista kohden tulee oman puolustajan toimesta pystysyöttö. Motin näkee syötön ja lähtee taklaamaan Saarelaista edestäpäin. Samanaikaisesti Saarelaisen saadessa kiekon Motin taklaa tätä, tiedotteessa todetaan.

- Edelleen delegaatio toteaa, että Motin tulee taklaukseen pelitilanne huomioiden suhteellisen vähäisellä vauhdilla. Taklaus tapahtuu olkapäällä, joka osuu Saarelaista päähän. Pelaajien välillä ei ole muuten vartalokontaktia. Kurinpitodelegaatio toteaa, että kyseessä on säännön 124 tarkoittama vastustajan pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus. HIFK:n Johan Motinille määrätään viiden (5) ottelun pelikielto. Motin on kärsinyt pelikiellostaan yhden ottelun väliaikaisen pelikiellon aikana. Motin on pelikiellossa HIFK:n seuraavien neljän ottelun ajan, tiedote jatkuu.

Lähde: Liiga


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!