Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

HIFK:n tähtivahti pelasi heikon alkukauden - sitten hän painoi nollausnappia ja pulahti hyiseen mereen

20.01.2021 - 20:48:00


Helsingin IFK:n ykkösmaalivahdiksi hankittu Frans Tuohimaa palasi seitsemän viikon tauon jälkeen Liiga-jäille keskiviikkona, kun HIFK kaatoi Jukurit Helsingissä 4-0.

Tuohimaan paluu oli vakuuttava, kun hän otti 18 koppia ja piti nollapelin.

- Pääsin heti alusta hyvään rytmiin ja aikatasapainoinen peli itseltäni ja joukkueelta, Tuohimaa sanoi ottelun jälkeen.

- Henkilökohtaisesti tuntui tosi hyvältä pelata tänään ja jätkät painoi siihen neljä maalia, niin olen tosi tyytyväinen joukkueen suoritukseeni ja myös omaan onnistumiseen, Tuohimaa jatkoi.

Tuohimaalla on ollut tähän asti melko vaikea kausi ja nuori Niilo Halonen on saanut yhä enemmän vastuuta. Alkukaudeksi koppi ei yksinkertaisesti tarttunut Tuohimaalle. Maajoukkueessakin käynyt maalivahti avasi kautensa vaikeuksia avoimesti keskiviikkona.

- Alkukausi ei ollut sellainen, mihin olisin itse missään nimessä tyytyväinen. Tietyllä tapaa olen yrittänyt ajatella, niin, että on ollut tavallaan onni, että olen saanut tällaisen uusintastartin ja uuden harjoitusleirin tähän. Olen treenannut määriä tosi paljon ja tehnyt Lunkan (maalivahtivalmentaja Lundell) kanssa tosi paljon hommia ja treenattu tekniikkaa. Ainakin tänään tuntui siltä, että se on auttanut, Tuohimaa taustoitti.

HIFK:n vahtia on auttanut muun muassa hyiseen mereen upottautuminen.

- Menen joka päivä tuohon meidän kylmäaltaaseen ja mereen sitten ehkä kerran viikossa, Tuohimaa kertoi.

Mereen pulahtaminen on HIFK:n maalivahdille etenkin henkisellä puolella tärkeä juttu.

- Urheilija käy läpi paljon kaikenlaista ja varsinkin tuollaisen jakson jälkeen, kun itse ei ole ollut tyytyväinen, niin se on ollut enemmän sellainen henkireikä. Kai se siihen fysikaaliseenkin puoleen ja palautumiseen auttaa, mutta itselleni se on enemmän sellainen meditatiivinen juttu, kun se kylmä shokki iskee ja yrittää taistella sitä vastaan, niin ei siinä muut maailman murheet ole kyllä mielessä, Tuohimaa sanoi.

"Murheita" on aiheuttanut kuitenkin muun muassa nuori Niilo Halonen, joka on ryhtynyt tosissaan haastamaan kokeneempaa virkaveljeään HIFK:n ykköstorjujan paikasta.

- Meillä on todella hyvä suhde keskenään. Meidän päivärytmit on sellaiset, että eniten mä täällä hallilla Niilon kanssa vietän aikaa. Tullaan tosi hyvin toimeen ja kannustetaan toisiamme ja olemme iloisia toistemme onnistumisista. Näin se urheilussa vain menee, että kun toisen peli ei joskus selittämättömistäkin syistä kulje, niin se mahdollisuus avautuu toiselle ja Niilo on tosi hyvin tullut sisään ja torjunut meille ihan törkeän määrän tärkeitä pisteitä, Tuohimaa kehui.

Tuohimaan "uusi tuleminen" tulee HIFK:n kannalta erittäin hyvään saumaan, sillä ensi viikosta alkaen joukkue pelaa hurjalla tahdilla lähes joka toinen päivä. HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen korosti, että molempia maalivahteja tarvitaan otteluruuhkassa.

Teksti Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!