Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

HIFK:n jättimäinen Areena-hanke nytkähti merkittävällä tavalla eteenpäin torstaina

14.1.2021 - 16:37:32


Helsinkiin suunniteltu uusi areenahanke Garden Helsinki-projekti nytkähti torstaina merkittävällä asekeleella eteenpäin, kun Helsingin hallinto-oikeus antoi päätöksensä asemakaavasta.

Se hylkäsi Museoviraston hankkeesta tekemän valituksen.

Oikeuden mukaan kaavan muutosta koskenut päätös ei ollut lainvastainen, sillä Gardenin ulkonäköä ja arkkitehtuuria koskevissa määräyksissä on riittävällä tavalla turvattu alueen merkittävät kulttuurihistorialliset, rakennustaiteelliset ja maisemalliset arvot.

Hallinto-oikeuden päätöksestä voi kuitenkin vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mikäli korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Garden Helsinki on jääkiekkoseura HIFK Hockey Oy:n aluille laittama projekti, jonka tavoitteena on tuoda Helsinkiin uusi monitoimiareena. Areena ei palvele kuitenkaan vain pelkästään seuraa, vaan rakennuksen yhteyteen on tulossa myös muun asuntoja, hotelli, ravintoloita sekä supermarket.

Garden Helsinki kertoo verkkosivuillaan, että Helsingin kaupunki saa rakennusvaiheessa hankkeesta 21 miljoonaa euroa verotuloja ja Suomen valtio 13 miljoonaa. Gardenin ollessa jo toiminnassa kaupunki saa 9 miljoonaa euroa vuodessa verotuloja ja valtio peräti 44 miljoonaa euroa.

HIFK muuttaa pelaamaan Gardeniin sen valmistuessa. HIFK on pelannut nykyisessä kodissaan, Helsingin jäähallissa vuodesta 1966 lähtien. Vanhaa Stadin hallia eli Nordista on vuosien saatossa korjattu ja restaroitu, mutta se ei vastaa enää nykypäivän vaatimuksiin.

Teksti Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!