Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Näkökulma: Kaikki hyvä loppuu aikanaan - onko SM-liigan kestomenestyjien tuttu ja turvallinen tie kuljettu loppuun?

9.01.2021 - 20:09:00


Jääkiekon SM-liigassa pelattiin lauantaina kuuden ottelun kierros. Vuosikausia sarjaa hallinneet Tappara ja Kärpät hävisivät. Jälleen kerran, voisi melkein jo sanoa.

Kärppien ja Tapparan menestyksen taustalla on ollut monia syitä, mutta yksi keskeisin niistä on ollut jatkuvuus.

Tapparaa ja Kärppiä on seurattu kahdehtien jo pitkään. Seurat ovat löytäneet voittavan tyylin ja tavan sekä oikeat pelaajat ja valmentajat toteuttamaan sitä.

Tapparalla on ollut Jukka Rautakorpi, sitten Jussi Tapola ja taas sama toisin päin. Joukkueen runko on pysynyt myös vuosikausia melko samana.

Kärpillä on ollut aikalailla vastaava tilanne. Lauri Marjamäki, sitten samaa ideologiaa toteuttava Mikko Manner. Mestaruuksia ja menestystä tuli.

Lauantain jälkeen Kärpät on sijalla seitsemän ja Tappara sijalla 10. Ja nyt eletään kuitenkin jo tammikuuta ja sekin lähestyy jo puoliväliään. Enää ei siis ole kyse mistään pienestä alkukankeudesta, eikä huonoa virettä voi selittää koronan vuoksi aiheutuneilla tauoillakaan. Ovathan ne muutkin seurat olleet tauolla.

Jatkuvuus on menestyksen kannalta erittäin tärkeä asia, mutta voisiko nyt olla niin, että Mannerin ja Tapolan ideat on käytetty jo loppuun? Manner on itsekin jo todennut, että jos homma ei kohene, niin sitten on väärä mies penkin takana. Niin taitaa tosiaan olla.

Kautta on toki vielä paljon jäljellä ja mitään ei voi kirkossa vielä kuuluttaa, mutta uskallan ennustaa, että kestomenestyjät eivät tällä kaudella menesty. Tappara ja Kärpät eivät vaikuta millään muotoa mestaruusjoukkueilta, eivät edes mitalijoukkueilta.

Teksti Ville Hirvonen

Kuva: Liiga


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!