Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

HIFK:n tähtipelaaja palasi pitkän tauon jälkeen kaukaloon - "Itseasiassa mulle oli yllätys että..."

8.01.2021 - 21:46:00


Helsingin IFK esitti perjantai-iltana jääkiekon SM-liigassa komean nousun, kun se nousi kahden maalin takaa 3-2-voittoon JYPiä vastaan.

HIFK:n peli rullasi ihan hyvin jo kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta tulosta helsinkiläiset saivat aikaan vasta päätöserässä.

HIFK:n kannalta ottelu alkoi kuitenkin vaikeasti, kun JYP ehti karata kahden maalin johtoon Robert Rooban kahdella onnistumisella.

- Ensimmäisessä erässä JYP puolusti kyllä todella tiivisti keskustan, eikä laskenut laukauksia läpi ja menivät 1-0-johtoon. Toiseen erään he saivat sitten sen toisen maalin ja ne jäähyt pikkaisen heilauttivat meidän pelaamista. Se oli vähän levoton erä meiltä, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi Sport Contentille.

- Kahden ensimmäisen erän tekeminen ei vielä riittänyt, mutta kolmanteen erään saimme napsun lisää. Ensimmäisen maalin merkitys on tietysti aina suuri. Se lähtee viemään sitä palloa oikeaan suuntaan. Sitten saimme ne riittävät paikat siihen. Jos onni ei ollut meidän puolella kahdessa ensimmäisessä erässä, niin viimeisessä sitten oli. Tietysti se vaati sen, että pystyimme hieman tasoamme nostamaan ja tekemään määrätyt asiat oikein maalia kohti, Pikkarainen linjasi.

HIFK:lla oli ennen JYP-peliä pitkä tauko peleistä. HIFK oli pelannut edellisen pelinsä 18. joulukuuta.

- Tietenkin se on kaikille sama ja kyse on siitä, miten sen ajan käyttää. Se on se tärkein asia. Totta kai se vähän aina suosii sellaisia joukkueita, joilla on mennyt heikommin ja sitten taas niille, joilla on kulkenut hyvin ja se homma katkeaa, on sitten vähän heikompi juttu. Kyse on vain siitä, miten sen ajan käyttää. Joskus aikanaan on ollut jotain olympiataukoja, mutta muutoin ei ole näin pitkiä taukoja ollut. Se on sama kaikille, Pikkarainen mietti.

HIFK sai otteluun pitkästä aikaa mukaan myös tähtihyökkääjä Ville Leskisen, joka ei ollut tällä kaudella pelannut vielä peliäkään ennen perjantaita. Pikkarainen yllättyi Leskisen hyvästä suorituksesta.

- Hänellä on ollut pitkä tauko ja vaikea vamma. (Kari) Kalton johdolla hän on tehnyt paljon hommia luistelun suhteen viime viikot ja nyt hän ollut reilun viikon joukkueen mukana. Itseasiassa se oli mulle yllätys, miten hyvin hän pystyi tänään pelaamaan noin pitkän tauon ja vamman jälkeen. Myös se oli hyvä, että se jaksaminen kesti läpi pelin. Se on selvää, että tässä pelirumbassa meidän pitää olla viisaita ja katsoa, mihin suuntaan se lähtee menemään, sillä on selvää, että hän tarvitsee aikaa kuitenkin päästäkseen huippukuntoon, Pikkarainen sanoi.

Teksti Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!