Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Liigan maalitykki sai kuulla mielenkiintoista tilastotietoa: ”Tuli minulle uutena juttuna, mutta kuulostaa ihan hauskalta!”

3.12.2020 - 13:58:12


Ilveksen Arttu Ruotsalainen oli itseoikeutettu valinta Liigan marraskuun pelaajaksi.

Piste- ja maalipörssin ykkönen jatkoi marraskuussa siitä mihin lokakuussa jäi: seitsemässä ottelussa yhtä monta maalia ja 12 tehopistettä.

Tieto valinnasta kuukauden pelaajaksi oli Ruotsalaiselle luonnollisesti mieluinen.

- Totta kai tuntuu hienolta. Alkukausi on mennyt itsellä hyvin ja on kiva saada tuollainen palkinto, Ilves-hyökkääjä kiittelee Liigan verkkosivuilla.

Maali per peli -tahti tuotti myös marraskuun kovimman maalilukeman.

- Pääsääntöisesti koko joukkueella oli paria peliä lukuun ottamatta hyvä alkukausi, myös lokakuu mukaan lukien. Pystyimme jatkamaan ihan hyvin marraskuussa. Jos jättää lopusta pari heikompaa peliä pois, niin kokonaisuutena on ollut hyvä pari kuukautta tähän asti. On ollut mukavaa olla hallilla. Siellä on hyvä fiilis. Totta kai, kun voittoja tulee, on aina helpompaa olla siellä. On mennyt hyvin ja toivottavasti pystymme jatkamaan siitä, Ruotsalainen toteaa.

Pistepörssin kärkipaikka tehoin 16+11 ja Ilveksen toinen sija sarjataulukossa ovat osoituksia siitä, miten seuran ykkössentteri on onnistunut syksyn aikana.

- Tulosta on tullut ja olen pystynyt auttamaan joukkuetta sitä kautta. Myös muukin peli on mennyt eteenpäin. Olen päässyt pelaamaan paljon alivoimaa ja auttanut myös sitä kautta joukkuetta. Niin kuin sanoin, on tullut voittoja ja sehän on tämän pelin suola. Niistä hetkistä tätä pelataan, että saadaan voittoja onnistumisen tunteita.

Maalinteon tehokkuuden parantamiseen Ruotsalainen on paneutunut toden teolla.

- Kun saa onnistumisia, se tuo itseluottamusta ja siitä saa pienen napsun lisää. Pyrin ampumaan treeneissä paljon ja juttelen maalivahtien kanssa, että mikä voisi toimia. Luulen, että kokonaisuus: työmäärä ja kiinnostus maalintekoon on auttanut varmasti aika paljon.

Ruotsalaisen maalitahti kauden 17 ensimmäisen ottelun osalta oli jopa kovinta koko tällä vuosituhannella. Edellisen kerran 16 maaliin samassa ottelumäärässä oli yltänyt Jan Caloun syksyllä 1999.

- Tuo tuli minulle uutena juttuna, mutta kuulostaa ihan hauskalta!

Ruotsalainen on yksi Ilveksen NHL-lainoista, mutta vielä lähdöstä Buffalo Sabresin vahvuuteen ei ole tietoa. Lukas Dostal lähti Anaheimiin hiljattain, mutta muille Ilveksen NHL-lainapelaajille ei Ruotsalaisen mukaan ole vielä muuta tietoa tihkunut, kuin mitä mediassa on ollut esillä.

- Olisi hieno kokemus ensinnäkin päästä pelaamaan NHL:ään ja vielä tuttuja kavereita vastaan. Sen suurempia puheita ei ole tuosta väritelty. "Dostyn" kanssa juteltiin, ennen kuin hän lähti, että olisi hienoa päästä pelaamaan vastakkain ja tehdä vaikka maali hänen selkänsä taakse taalakaukaloissa. Pientä läpänheittoa, mutta ei sen suurempaa, Ruotsalainen sanoo.

Lähde: Liiga


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wayne Gretzky 60 vuotta tänään

26.1.2021 13:32:57