Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Isoja uutisia Lahdesta - Liigaan kaksi pelaajaa lisää NHL:stä

21.9.2020 - 11:34:47


Jääkiekon SM-liigaan valmistautuva Lahden Pelicans on julkistanut tänään merkittäviä pelaajauutisia. Pelicans vahvistuu kahdella NHL-organisaatiosta saapuvalla lainapelaajalla.

Kyseiset pelaajat ovat Otto Somppi ja Oskari Laaksonen.

Keskushyökkääjä Somppi, 22, saapuu Lahteen Tampa Bay Lightningin organisaatiosta.

Puolustaja Laaksonen, 21, siirtyy lainalle Pelicansiin puolestaan Buffalo Sabresin organisaatiosta.

Molempien pelaajien lainasopimukset ovat voimassa toistaiseksi.

Viime kaudella Ilveksessä kiekkoillut 188-senttinen ja 75-kiloinen oikealta ampuva puolustaja Laaksonen tuo Pelicansin takalinjoille rutkasti kiekollista osaamista. Laaksonen on Ilveksen kasvatti, joka teki myös liigadebyyttinsä tupsukorvien riveissä kaudella 2017-2018.

Seuraavalla kaudella nähtiin miehen läpimurto, kun 50 liigaottelussa syntyi pisteet 3+22. Kyseisellä kaudella Laaksonen pääsi myös juhlimaan Suomen paidassa alle 20 vuotiaiden maailmanmestaruutta ja debytoi miesten maajoukkueessa. Viime kaudella 46 liigaottelua tuotti pisteet 2+10.

- Laaksonen on todella hyvä kiekollinen puolustaja. Erittäin pelirohkea ja taitava, joka tykkää tehdä peliä. Hienoa, että saamme nauttia miehen otteista täällä Lahessa, päävalmentaja Tommi Niemelä kertoo seuransa verkkosivuilla.

188-senttinen ja 87-kiloinen Somppi on kiekkoillut edelliset viisi kautta Pohjois-Amerikassa ja on sen myötä kotimaisen kiekon seuraajille vielä tuntemattomampi nimi. Liiga-kokemusta miehellä ei ennen Pelicans-pestiä ole.

Kaksi edelliskautta Somppi on edustanut Tampa Bayn Lightiningin AHL:ssä pelaavaa farmijoukkue Syracuse Crunchia. Viime kaudella 45 ottelussa syntyi tehot 5+13. Somppi muistetaan myös Suomen alle 18-vuotiaiden maailmanmestarijoukkueesta vuodelta 2016.

- Somppi on todella taitava sentteri, joka on samaan aikaan luotettava kahden suunnan hyökkääjä, mutta pystyy tekemään myös pisteitä. Hän on vielä vähän tuntemattomampi suomalaisille, mutta pelannut jo kaksi vuotta NHL-sopimuksen alla. Kyseessä on erittäin potentiaalinen tulevaisuuden huippupelaaja, Niemelä kommentoi.

Lähde: Pelicans


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!