NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lukko löi tiskiin kahden puolustajan sopimukset - toinen heistä tulee HIFK:sta

10.4.2020 - 08:59:45


Liigassa pelaava Rauman Lukko on kiinnittänyt kaksi nuorta puolustajaa.

Luka Nyman, 18, siirtyy Itävallasta RB Hockey Junioreista. Puolustaja on käynyt kaikki juniori-ikäluokat läpi maajoukkueissa ja on Jokerien kasvatti. Nymanin isoveli on seuran sopimuspelaaja Linus Nyman. Nymanin sopimus on mallia 1+2, jossa optiovuodet ovat seuralla.

Toisena puolustajana liigapaikkaa lähtee kärkkymään HIFK:sta siirtyvä 19-vuotias Noel Pietilä. Pietilä saapuu Raumalle 2+1 -mallisella sopimuksella, jossa plusvuosi on myös seuralla.

- Molemmat tulevat näyttämään osaamistaan ja taistelemaan paikasta liigajoukkueesta. Varmaan realistista on, että suurin osa kaudesta menee A-junioreissa. Ei näistä kuitenkaan koskaan tiedä sillä nuoret jätkät voivat kehittyä nopeasti eteenpäin, urheilujohtaja Sahlstedt kertoo tiedotteessa.

- Kaksi nuorta potentiaalista liigapelaajaa lisää organisaatioon tappelemaan pelipaikasta. Sen aika näyttää kuka pelaa liigassa ja kuka A-junioreissa. On erittäin hyvä asia, että meillä on puolustuspäässä aika montakin nuorta kaveria taistelemassa pelipaikoista. Se luo aina positiivista kilpailua seurassa, Sahlstedt jatkaa.

Nyman on pelannut huomattavan paljon maajoukkueotteluita junioreissa.

- Luka Nymanilla on hirveä kasa poikien maaotteluita. Hän on käytännössä osallistunut kaikkiin maajoukkuetapahtumiin mihin on ollut mahdollista osallistua. Pienikokoinen puolustaja, mutta erittäin sitkeä. Hyvä pelaamaan peliä ja todella luotettava puolustaja. Mitä maajoukkueturnauksia olen nähnyt niin yleensä mitä pidemmälle turnaus on mennyt, niin sitä isommaksi Lukan rooli on kasvanut. Se on aina arvostettava asia. Luka on ehkä enemmän puolustava puolustaja, mutta kuitenkin niin nuori pelaaja vielä, että turha profiloida liikaa tässä kohtaa. Kehittyvä jätkä ja kiva saada toinenkin Nyman Raumalle.

Sahlstedt on samoilla linjoilla Pietilän vahvuuksista.

- Mikä hänessä pisti vahvasti silmään on, että Noel on äärimmäisen hyvä luistelemaan. Äärimmäisen aktiivinen pelaaja ja kun hän pelaa, niin sitä ei vaan voi olla huomaamatta. Ehdoton vahvuus on luisteluvoima ja luistelutaito. Todella mielenkiintoinen kaveri ja mielenkiintoista nähdä kuinka hyväksi pelaajaksi hän pystyy kehittymään.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!