NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n hyvissä otteissa jatkumoa - "Pystyimme jatkamaan siitä mihin jäätiin"

25.1.2020 - 20:31:32


HELSINKI. Helsingin IFK:n otteet ovat tällä kaudella ailahdelleet etenkin kotikaukalossa, mutta lauantaina joukkue pystyi esiintymään vakuuttavasti myös kotiyleisön edessä.

Hyvä peli oli suoraa jatkumoa perjantaina JYP-vierasottelulla ja Jukurit kaatui vaivatta 5-1.

Lähtökohta ei ollut HIFK:lle helppo. Helsinkiläisseura pelaa isoista pisteistä ja tavoittelee kotietua, kun taas Jukurit on ollut suurissa vaikeuksissa ja makaa sarjan häntäpäässä.

- Kyllä heillä tietysti oli helpompi henkinen asetelma lähteä peliin, mutta nyt oli hyvä, että tämä peli tuli nopeasti, sillä meillä oli eilinen hyvä esitys alla. Pystyimme jatkamaan siitä, mihin jäätiin eilen. Se oli hyvä juttu, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen summasi ottelun Sport Contentille.

HIFK matkaa nyt kolmen voiton putkessa ja pelistä paistaa hyviä elementtejä. Sattuman kautta nousukunto ei ole rakentunut.

- Tietenkin ensimmäinen asia on työn määrä ja sitten pienet taktiset jutut. Sitten kun tulee onnistumisia, niin kyllä ne ruokkivat itseään. Nyt saatiin hyvä alku ja hyviä juttuja. Siitä se pallo lähtee pyörimään oikeaan suuntaan ja sitä palloa on helpompi kasvattaa. Se tavallaan alkoi jo eilen Jyväskylästä, Pikkarainen mietti.

HIFK:n ykköstähti Teemu Turusen poissaolo on näkynyt, mutta nyt se ei pomppaa enää niin räikeästi esille. Siihen on kaksi isoa syytä: Michael Keränen ja Ville Leskinen. Tähtipelaajat ovat esiintyneet viime aikoina juuri niin kuin tähtipelaajien pitääkin esiintyä. Keränen iski lauantaina tehot 3+1.

- Olen siihen tosi tyytyväinen. Tämä peli oli molemmilta kavereilta heidän paras pelinsä tällä kaudella. Leskisenkin työmäärä oli valtava. Hän teki molempiin suuntiin töitä myös kiekottomana. Joukkueen tiiveys auttaa tietysti myös tässä asiassa, mutta molemmilta herroilta oli hieno esitys, Pikkarainen kehui tähtiään.

HIFK:n seuraava haaste on ennakkoasetelmiltaan vähän samanlainen kuin lauantainakin. Vastaan tulee Helsingissä Vaasan Sport, jonka kausi on ollut äärimmäisen vaikea.

- Sinne on vielä jonkin verran aikaa. Pitää vähän tutustua siihen, miten Sport on pelannut viime aikoina. Perusasioita olemme saaneet tässä nyt kuntoon ja niistä pitää pitää vain kovasti kiinni. Se tuottaa myös sitä itseluottamusta, Pikkarainen ennakoi.

HIFK:lla on ollut tällä kaudella ajoittain suuriakin vaikeuksia maalinteossa. Maalinteon tuskaan auttaa vain niiden tekeminen.

- Totta kai se on tärkeä asia, mutta peli lähtee taas keskiviikkona 0-0-tilanteesta liikkeelle ja se nöyryys näiden asioiden edessä on se tärkein juttu. Ei me tulla voittamaan jokaista peliä, mutta kyllä tämä joukkueen tiiveys ja ilme antaa aina siihen joka ilta mahdollisuuden, Pikkarainen linjasi.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!