NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n tähtihyökkääjällä hurja neljän maalin viikonloppu - "Varmaan Pleikkarilla edellisen kerran"

25.1.2020 - 20:02:11


HELSINKI. Helsingin IFK:n nihkeys kotihallissa oli vain muisto lauantaina, kun helsinkiläisjoukkue nappasi kolmannen perättäisen voittonsa jääkiekon SM-liigassa.

HIFK kuritti Mikkelin Jukureita maalein 5-1. HIFK:n ehdoton ykköshahmo oli tähtihyökkääjä Michael Keränen, joka nakutti lauantai-iltaan tehot 3+1.

Keräsen viikonvaihde oli maukas: hän teki maalin myös eilen JYPiä vastaan Jyväskylässä, joten viikonvaihde tuotti yhteensä hurjat neljä maalia.

- Totta kai onnistumiset aina lämmittää. Hieno voitto joukkueelle ja hieno päätös tälle viikolle. Tyytyväinen pitää olla, Keränen sanoi Sport Contentille.

HIFK pelaa pääsystä kuuden parhaan joukkoon, kun taas Jukurit kipuilee sarjan häntäpäässä. Tällaiset ottelut eivät yleensä ole ennakkosuosikille ikinä helppoja, mutta Keränen ei nähnyt asialla minkään valtakunnan merkitystä.

- En tiedä tuosta. Me lähdetään kuitenkin ihan joka peliin voittamaan ja ihan samalla tavalla riippumatta siitä, mikä joukkue on vastassa ja mikä heidän panoksensa on, Keränen totesi.

Hattutemput ovat pelaajalle harvinaista herkkua, eikä Keränenkään muistanut edellistään.

- En edes muista. Varmaan Pleikkarilla edellisen kerran, Keränen naurahti.

Keränen sai hattutemppunsa täyteen vasta pelin viimeisellä minuutilla. Yleensä urheilijat vähättelevät omia tehojaan ja tuloksia, mutta Keränen myönsi, että hatullinen oli lopussa tavoitteena.

- Kyllä mä sitä hain, pakko se on myöntää. Mut vielä lyötiin lopussa kentälle, vaikka ei pitänyt mennä. Hienoa, että se onnistui.

Keränen on tällä hetkellä tulikuuma. Huimaan vireeseensä hän löytää yksinkertaisen syyn.

- Onnistumiset ruokkivat aina itseluottamusta. Kun tarpeeksi tykittää maalia kohti, niin kyllä se pomppiikin välillä. Siitä se lumipallo lähtee sitten pyörimään oikeaan suuntaan, Keränen sanoi.

Keränen on vanha Jukureiden kaataja. Kevään 2013 Liiga-karsinnoissa hän upotti kolmannessa karsintapelissä Jukurit jatkoajalla. Onko Jukurit kehittynyt noista ajoista?

- Nyt pistit kyllä pahan kysymyksen. Varmasti se on kehittynyt, kun on nyt Liiga-kartalla ja ihan joukkue muiden seassa, Keränen naurahti.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!