NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen harmitteli Tapparan tylyä alkua - "Peli ei ollut pelillisesti 3-0"

18.1.2020 - 19:35:09


HELSINKI. HIFK sai lauantaina tylyä kyytiä Tapparalta jääkiekon SM-liigassa ensimmäisessä erässä. Tappara karkasi ensimmäisessä erässä jo 3-0-johtoon.

HIFK:n peli parani kahteen viimeiseen erään, mutta kiri jäi torsoksi. Tappara voitti Helsingissä lopulta 4-3.

HIFK:n päävalmentajaa Jarno Pikkaraista vieraiden tyly alku tietysti harmitti.

- Peli oli 3-0 ennen kuin peli oli ehtinyt edes kunnolla alkaa, mutta ei se pelillisesti ollut 3-0. Tietysti harmittaa, että olimme jo siinä vaiheessa tuloksessa niin paljon perässä. Sieltä on pitkä matka. Maali kerrallaan tulimme lähelle, mutta ei se tietenkään lämmitä, kun ei pisteitä tullut, Pikkarainen mietti ottelun jälkeen.

HIFK:n ja Tapparan välinen ottelu oli kummallinen. HIFK:n maalilla torjuneet Frans Tuohimaa (vaihdettiin pois 3-0-tilanteessa) ja Atte Engren torjuivat koko ottelussa yhteensä vain kuusi kertaa, kun taas Tapparan Michael Garteig torjui toisessa päässä 26 kertaa.

- Joo, sillä tavalla aika poikkeuksellinen peli. Tehokkuus on tässä se avainsana. Maalit ratkaisevat ja Tappara oli tänään siinä tehokkaampi, Pikkarainen totesi.

HIFK ei ollut pelannut yli viikkoon, kun taas Tapparalle HIFK-kohtaaminen oli kolmas neljään päivään. Tästä Tappara hyötyi selvästi alussa, lopussa taas levännyt IFK sai asiasta hyötyä itselleen.

- Se menee yleensä niin, että alussa hyötyy se joukkue, joka on pelannut ja sitten pelin loppua kohden se levännyt joukkue saa etua. Meillä oli ihan vastaava tilanne edellisessä Tappara-pelissä Tampereella. Silloin meillä oli kova pelirypäs ja Tappara oli levännyt. Me saimme siinä samalla tavalla maalit ensimmäisessä erässä. Usein se menee näin, Pikkarainen mietti.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!