NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n tähtipelaajalta painokas viesti: "Voitot eivät muuta meillä mitään"

17.10.2019 - 21:57:31


Helsingin IFK:n suurin tuska jääkiekon SM-liigassa on taittumassa.

Torstaina HIFK mätti huippujoukkue Kärppiä vastaan neljä maalia ja voitti 4-3-lukemin jatkoajalla.

HIFK:lla on ollut kauden mittaan suuria vaikeuksia maalinteon kanssa, vaikka itse peli on ollut suurimman osan ajasta hyvässä kuosissa.

Voitot vapauttavat urheilussa energiaa ja juuri nyt HIFK:n kannalta näyttää taas paremmalta. Tähtipelaajien onnistumiset ovat joukkueelle tärkeitä ja torstaina ehkä ne tärkeimmät maalipyssyt osuivat: Teemu Turunen ja Jesse Saarinen iskivät kumpainenkin verkot tiukalle.

- Aika monta tämänkaltaista peliä meillä on ollut. Nyt olemme pystyneet säilyttämään saman tempon koko pelin sillä tasolla, mitä se on ollut jossain pelissä parhaimmillaan. Se on ollut nyt kokonaisvaltaisempaa ja ehkä siinä on se syy, miksi meillä on nyt kaksi voittoa näistä peleistä, jatkoajalla voittamaalin laukonut Saarinen summasi Sport Contentille.

HIFK käänsi laivaansa jo viime lauantaina kaivamalla TPS:stä niukan voiton. Tämä näkyi rentoutuneena tekemisenä Kärpät-pelissä.

- otta kai urheilussa aina voitot vapauttaa energiaa, kun niitä voittoja kuitenkin haetaan. Jääkiekossa, kuten elämässä ylipäätään onnistumiset tuovat aina positiivista kierrettä. Töitä on tehty paljon, mutta tulos on aiemmin jäänyt vajaaksi. Totta kai se aina jeesaa, kun onnistuu, Saarinen mietti.

Saarinen ei kuitenkaan myönnä, että paineet vaikeilla hetkillä olisivat kasvaneet liian suuriksi. Joukkueella on ollut koko ajan usko omaan tekemiseen.

- Totta kai se hetkellisesti ottaa päähän, jos tulos on jäänyt laihaksi, mutta sitten taas jatketaan vaan sitä normaalia duunia. Tämä runkosarja on kuitenkin aika pitkä setti. Sen takia ei voi mennä yhden tai kahden tuloksen mukaan. Sama se on nyt: kun tulee voittoja, niin ei se meidän tekemisessä sinänsä muuta mitään, Saarinen linjasi painokkaasti.

Ville Hirvonen, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!