NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Sinfoniat soivat ja HIFK:n tuska helpotti - "Ei tässä vaiheessa mitään sarjataulukkoa katsella"

12.10.2019 - 20:03:37


Helsingin IFK:n valtava tuska helpotti viimein lauantaina jääkiekon SM-liigassa, kun joukkue kaatoi viihdyttävässä ottelussa Turun Palloseuran 2-1.

HIFK:n helpottava 1-1-tasoitus syntyi vasta kolmannessa erässä ja siitä vastasi seuran kesän tähtihankinta ja tuore Suomen mestari Otto Paajanen. Ruotsalaisvahvistus Sebastian Dyk viimeisteli 2-1-voittomaalin. Molemmat osumat olivat komeita taidonnäytteitä tähtipelaajilta.

Paajanen oli ottelun jälkeen yhtä hymyä. Vaikka hattua ei heiteltykään ilmaan, näki kaikesta, että nyt oikeasti helpotti. Edes hetkeksi.

Taisit tehdä aika helpottavan maalin joukkueelle?

- No, joo. Eipä me olla paljoa maaleja viime aikoina tehty. Kyllä se varmasti helpotti, Paajanen hihkaisi.

HIFK:n tarina ottelussa TPS:ää vastaan oli tuttu. Joukkue pystyi luomaan vaarallisia tekopaikkoja, mutta kiekot eivät pomppineet edes tuurilla sisään. Eikä asiaa helpottanut sekään, että TPS-vahti Rasmus Tirronen oli Helsingin-illassa erinomaisella pelipäällä.

- Ihan OK peli meiltä. Ajoittain todella hyvää ja välillä taas ei ihan niin hyvää. Vaikea nyt sen enempää näin pelin jälkeen suoraan sanoa. Pitkästä aikaa tuli voitto ja se tuntuu hyvältä, Paajanen mietti.

HIFK on laukonut ahkerasti läpi kauden ja luonut paikkoja ihan riittävästi voittaakseen, mutta maalinteko on tökkinyt pahasti. Onko mennyt sen asian kanssa jo tuskan puolelle?

- Ehkä tietyllä tapaa varmasti. Täällä peleissä se on enemmän näkynyt, eikä niinkään tuolla meidän harjoituksissa ja arjessa. Tuska on näkynyt peleissä, mutta kova usko meillä on ollut koko ajan ja on tietysti vieläkin. Kyllä me osataan tehdä maaleja, mutta se vaatii vain kaiken hyvän siihen alle. Hyvän puolustamisen ja kamppailupelaamisen, väleihin menemisen ja muun. Maaleja tehdään, kun mennään maalille ja lyödään kiekkoja sinne. Varmasti tullaan tekemään vielä enemmänkin maaleja, Paajanen valoi uskoa.

HIFK:n ja TPS:n ottelussa oli lisämausteena sinfoniaorkesteri ja Helsingin jäähallin tunnelma oli katossa. Halli oli loppuunmyyty ja 200-vuotista taivaltaan juhlinut HIFK:n pitkäaikainen tukija KOFF sai tyylikkäät synttärit.

- Oli kyllä ihan huikea tapahtuma! Tunnelma oli loistava ja halli loppuunmyyty. Siitä iso kiitos meidän kannattajille. Kyllä livemusiikin kanssa oli tosi kiva pelata. Aika vaikuttavaa, Paajanen hehkutti.

HIFK:n ja TPS:n kohtaamisessa oli iso panos, joskin erilainen, mitä ehkä ennen kauden alkua odotettiin. Ottelun häviäjä valahti sarjataulukon viimeiseksi. Se olisi ollut noloa HIFK:lle. Nyt "häpeään" joutui toinen perinteikäs seura TPS.

- Ei ole tullut sarjataulukkoa katseltua. En ole katsonut kertaakaan koko kauden aikana. Ei tässä vaiheessa vielä mitään sarjataulukkoa kannata katsella, Paajanen tiivisti.

Ville Hirvonen, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!