NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n tähtimaalivahdin kesä oli vaikeuksia täynnä - "En lähde sitä sen enempää avamaan"

20.9.2019 - 23:05:25


Frans Tuohimaa pelasi perjantai-iltana ensimmäisen ottelunsa kasvattajaseuransa HIFK:n edustusjoukkueessa jääkiekon SM-liigassa.

Tuohimaa on joutunut odottamaan loukkaantumisten vuoksi debyyttiään hartaasti ja sai sille karmean alun.

HPK lätki Tuohimaan taakse jo avauserässä kolme maalia ja toisessa erässä HPK iski käytännössä ainoasta maalipaikastaan neljännen maalin. Tuohimaa myönsi, että alku olisi voinut olla parempikin.

- Totta kai voiton olisin halunnut. Ensimmäinen erä olisi voinut tietysti sattua ihan jossain muussakin pelissä kuin tässä ensimmäisessä, joten en jäänyt sitä harmittelemaan. Henkilökohtaisessa suorituksessa jäi harmittamaan oikeastaan vain se toisen erän maali. Se oli ihan klassinen juttu. Hallittiin selvästi ja kaveri teki yhdestä paikastaan maalin. Se oli sellainen paikka, että siinä olisi voinut yhden tärkeän torjunnan ottaa, niin oltaisi oltu vielä lähempänä tuossa lopussakin. Hienosti kyllä teimme tästä vielä pelin, Tuohimaa summasi ottelun jälkeen.

- Ensimmäinen peli itselleni koko syksynä. Onneksi se on nyt ainakin alta pois, Tuohimaa huokaisi.

Toinen erä oli klassinen "jos et itse tee, niin kaveri tekee". Tilastojen mukaan HPK teki erän ainoalla laukauksellaan maalin, mutta asia ei sittenkään ihan näin synkkä ollut.

- Oli siinä itseasiassa aiemminkin yksi. Muistan vielä sen torjunnan ja se tuli patjaan viivalta. Sielläkin (tilastohommissa) on vain ihmisiä töissä, niin ei ne kaikkea huomaa. Meidän joukkueelle voi useamminkin tulla tuollainen erä. Pyöritettiin hyvin ja saimme neljä ylivoimaa ja oikeastaan se erä oli aika klassinen klisee, kun ei tehty omista paikoista, niin kaveri tekee ainoasta paikastaan maalin, Tuohimaa sanoi.

Tuohimaa siirtyi keväällä takaisin IFK:hon SaiPasta. 28-vuotias HIFK-kasvatti oli aiemmin vartioinut edustusjoukkueessa vain luukkua, mutta ensimmäiset liigamatsit hän pelasi paikallisvastustaja Jokereissa. Paluu HIFK:hon on ollut vaikea, sillä tähtimaalivahdin kesä meni pieleen vammojen vuoksi.

- En ala sitä sen enempää avaamaan, mutta erittäin haastava kesä oli kyllä. Se oli semmoinen ”ei tule ekalla kertaa kuntoon”-juttu. Henkisesti oli aika vaikeaa, kun joutui vain odottelemaan. Se tietysti vaikuttaa arjen tekemiseen tällä hetkellä siinä mielessä, että pitää olla erityisen tarkkana fysiikan kanssa ja tietyllä tapaa tullaan fysiikan suhteen nyt takamatkalta. Eihän ne taidot onneksi kuitenkaan mihinkään katoa ja se on itselleni semmoinen, mistä ammennan itseluottamusta, Tuohimaa taustoitti, eikä jäänyt sen enempää surkuttelemaan kovaa kohtaloaan:

- En ole kuitenkaan ensimmäinen urheilija, joka on ollut loukkaantunut. Noista oppii kuitenkin aina jotain ja oppii arvostamaan sitä, että saa olla terveenä ja pelata.

Debyytti HIFK:ssa oli Tuohimaalle tappiosta huolimatta ikimuistoinen.

- Totta kai oli hienoa valmistautua tähän peliin. Oli hyvä lataus päällä ja hyvä fiilis. Torjuntatyöskentely tuntui itseasiassa kanssa ihan hyvältä, vaikka ensimmäinen erä nyt olikin tuloksellisesti huono, Tuohimaa sanoi.

Ville Hirvonen, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nurmipalloseuralle iso takaisku

26.5.2020 21:00:54