NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Huikea tasonnosto lyhyessä ajassa” - Jukurit nappasi pisteen KalPalta

13.9.2019 - 22:13:43


Jukurien nousujohteinen esitys Liigan avauksessa toi pistepussiin ensimmäisen pisteen. Kotijoukkue KalPa käänsi kuitenkin tiukan taistelun jatkoajalla edukseen 3-2 -lukemin.

- Tappiosta huolimatta voi olla tyytyväinen. Jos mietitään, että missä oltiin viikko sitten ja missä oltiin tänään, niin oli huikea tasonnosto lyhyessä ajassa. Tästä on hyvä jatkaa, Jukurien käskyttäjä Pekka Kangasalusta tähdentää.

Kauden avauksessa ensimmäinen erä mentiin KalPan hallinnassa. Jukurien puolustaminen oli kuitenkin sitkeää, eikä kuopiolaisryhmäkään tasaviisikoin kovin montaa todellista tekopaikkaa saanut.

Jukurien hyökkäyksiin lähdöt olivat tahmeita ja sen vuoksi tilanteet hyökkäyspäässä jäivät vähiin. Ville Leskisellä oli erän paras tilaisuus hänen päästessä nokikkain Eero Kilpeläisen kanssa, mutta veto pysähtyi patjoihin.

Erätauolle mentiin lopulta kotijohdossa, kun Miikka Pitkänen iski erän jälkimmäisellä puoliskolla 1-0 -osuman ylivoimalla.

- Ensimmäinen erä oli KalPalta sellainen kuin odotettiinkin, mutta selvittiin siitä paremmin kuin viikko sitten harjoituspelissä. Oltiin ehkä paremmin valmistauduttu siihen, Kangasalusta totesi.

Toisessa erässä Jukuritkin pääsi peliin kiinni KalPan jäähysuman vuoksi. Kuopiolaisryhmä otti erässä peräti viisi kaksiminuuttista, mutta mikkeliläisryhmän ylivoima oli pahasti hakusessa. Yhden maalin ylivoimapeli kuitenkin tuotti, kun Vadim Pereskokov laukoi 1-1-tasoitusmaalin erän avauspuolikkaalla.

KalPa onnistui vaikeuksistaan huolimatta kuitenkin siirtymään pelissä vielä uudelleen johtoon erän puolivälin jälkeen. 2-1-osuman maalin edestä pääsi puttaamaan Aleksi Klemetti.

Erätauolle mentiin lopulta tasalukemissa, kun Fredric Weigel nosti Pereskokovin laukauksen irtokiekon Kilpeläisen selän taakse ajassa 38.41.

Päätöserässä nähtiin vauhdikasta ja fyysistä kamppailua. Tilanteita syntyi molempiin päihin, mutta maalit jäivät puuttumaan. Janne Ritamäellä ja Leskisellä oli erässä loistotontit maalintekoon, mutta Kilpeläinen onnistui torjumaan molempien yritykset.

Jatkoajalla Jukurit joutui alivoimalle Charlie Saraultin saatua rangaistuksen ja sen aikana KalPan Pitkänen ratkaisi ottelun illan toisella osumallaan.

- Kauden avausotteluksi ihan hyvä jääkiekkopeli molemmilta joukkueilta, mutta harmittava tappio. Pelattiin mielestäni ihan mallikas vieraspeli ja saatiin onneksi tuo piste plakkariin. Siinä oli paljon hyviä paikkoja, että olisi voinut kääntyä meillekin. Mielestäni rankkarin paikka siinä Partasen läpiajossa, mutta näin tällä kertaa, Kangasalusta summasi.

Lähde: Jukurit


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!