NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK-hyökkääjälle kova rangaistus

23.3.2019 - 10:02:07


Jääkiekkoliigan kurinpitodelegaatio on määrännyt HIFK:n hyökkääjä Tommi Santalalle viiden ottelun pelikiellon. Pelikiellon taustalla on torstain Pelicans–HIFK-ottelussa tapahtuneesta polvitaklauksesta.

Santala on pelikiellossa HIFK:n viiden seuraavan playoffs-ottelun ajan. Mikäli pelikieltoa ei ole kärsitty kuluvan kauden aikana, niin loppuosan pelikiellostaan Santala kärsii edustamansa seuran seuraavissa Liiga-otteluissa.

Liigan kurinpidonnon lausunto kertoo, että Pelicans–HIFK-ottelun peliajassa 59.48 HIFK:n Tommi Santala taklaa Pelicansin Mikko Kousaa. Ottelussa tuomaristo tuomitsi tilanteesta Santalalle 5 minuutin rangaistuksen polvitaklauksesta ja pelirangaistuksen.

Tilannehuone on katsonut kyseisen taklauksen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn. Päävideotuomarin mukaan tilanteesta tulisi määrätä Santalalle ottelurangaistus polvitaklauksesta. Kurinpitodelegaatio on saanut suullisen lausuman Santalalta tilanteesta. Kousa loukkasi itseään taklauksen seurauksena.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Liigassa useimmat polvitaklaukset aiheutuvat siitä, että taklattava pelaaja viime hetkellä ehtii väistämään vain ylävartalonsa taklaajan edestä ja tästä johtuen taklaajan ja taklattavan polvet/jalat osuvat yhteen. Tällöin tulee arvioitavaksi myös taklattavan pelaajan vastuu rangaistusharkinnassa. Tässä tapauksessa polvitaklaus ei aiheudu Kousan viime hetken väistämisestä vaan yksin Santalan polven kurottamisesta eteenpäin. Näin ollen vastuu taklauksesta on yksin Santalalla.

Edellä todetusti kurinpitodelegaatio katsoo, että Santalan teko täyttää polvitaklauksen tunnusmerkistön. Lisäksi delegaatio pitää Santalan polvitaklausta täysin tahallisen tekona. Ottaen huomioon taklaajan vastuusta todetut asiat, kuluvalla ja edellisellä kaudella polvitaklauksista määrätyt pelikieltojen pituudet ja sen, että Kousa loukkasi itseään taklauksen seurauksena sekä pelitilanteen kokonaisuudessaan, kurinpitodelegaatio katsoo, että Santala on taklauksellaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa ja sen takia tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus. Taklausta kokonaisuutena arvioiden ja edellä lausutut asiat huomioiden kurinpitodelegaatio pitää oikeana seurauksena teosta viiden ottelun pelikieltoa. Santalalla ei ole aiempaa tässä tapauksessa huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa Liigasta.

Lähde: Liigan verkkosivut


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!